Σπουδαία πρεμιέρα έκανε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού στο Champions League, αφού επικράτησε 9-7 της Προ Ρέκο στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» για την πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης

Ήταν ένα ονειρεμένο ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον Ίγκορ Μιλάνοβιτς, που αντικατέστησε τον Θοδωρή Βλάχο, προπονητή από το 2011, στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η Προ Ρέκο κέρδισε την άνοιξη του 2022 το δέκατο Κύπελλο Πρωβταθλητριών στην Ιστορία της, κάτι που την καθιστά πολυνίκη του θεσμού. 

Ο Ολυμπιακός έπαιξε παθιασμένη άμυνα για τρία οκτάλεπτα, αλλά στο τέταρτο, που άνοιξε ο ρυθμός, μπόρεσε, με αιχμή του δόρατος τον Φιλίπ Φιλίποβιτς και με το νεοφερμένο, από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, να δίνει λύσεις σε κρίσιμα σημεία, έφτασε στην επικράτηση. 

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, που επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς εκτός έδρας, ενώ μαζί είναι η Μπαρτσελονέτα, η Γιαντράν Σπλιτ, η Προ Ρέκο, η Ντινάμο Τιφλίδας και το Αννόβερο. Από τις οκτώ ομάδες, οι τέσσερις, μαζί με ισάριθμες του δεύτερου ομίλου (Μπρέσια, Φερεντσβάρος, Γιουγκ, Μαρσέιγ, Νόβι Μπέογκραντ*, OSC Βουδαπέστης, Σπαντάου, Σαμπαντέλ), θα προκριθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει στο Βελιγράδι. 

*Η Νόβι Μπέογκραντ έχει ήδη προκριθεί ως οικοδέσποινα. 

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-1, 1-2, 6-4

Ολυμπιακός (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς.
Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζάλανκι 4, Φιλιόλι, Γιούνγκερ 1, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Κανέλα 1, Ιότσι, Βελότο, Γκράτα 1, Αϊκάρντι, Χάλοκ, Νέγκρι.