Σημαντικές νίκες που τους φέρνουν ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στα ημιτελικά της Δύσης των Playoffs του NBA πέτυχαν οι Ντάλας Μάβερικς και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, επικρατώντας των Λος Άντζελες Κλίπερς και των Φοίνιξ Σανς αντίστοιχα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τις δύο ομάδες ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Άντονι Έντουαρντς, με τους δύο παίκτες να κάνουν πράγματα και... θαύματα στο παρκέ.

Έκαναν το 2-1 οι Μάβερικς κόντρα στους Κλίπερς στα Playoffs του NBA

Οι Ντάλας Μάβερικς με... προίκα το μπρέικ της δεύτερης αναμέτρησης υποδέχθηκαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς και με "σκυλίσια" άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πήραν τη μεγάλη νίκη και έκαναν το 2-1 στη σειρά, έχοντας και τέταρτο παιχνίδι στην έδρα τους.

Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν η δεύτερη περίοδος, με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 36-18 και να φέρνουν τη διαφορά στο +13 (54-41) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, διατηρώντας από εκεί και μετά τον έλεγχο της αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 6 (68-62) λίγο πριν το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου.

LA Clippers vs Dallas Mavericks Full Game 3 Highlights | Apr 26 | 2024 NBA Playoffs

Ντόντσιτς και Ίρβινγκ έδωσαν τη νίκη στους Μάβερικς στα Playoffs του NBA

Κορυφαίος για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς, με τον Σλοβένο γκαρντ να "αγγίζει" το triple double με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ όμως ήταν αρκετά άστοχος με 7/25 σουτ εντός παιδιάς. Πολύ καλή εμφάνιση για τους Μάβερικς πραγματοποίησε και ο Καϊρί Ίρβινγκ, με τον Αμερικάνο να προσθέτει 21 πόντους και 6 ασίστ από τη πλευρά του, με σαφώς καλύτερα ποσοστά ευστοχίας.

Luka Doncic & Kyrie Irving PROTECT HOME COURT In Game 3! | April 26, 2024


Από τους φιλοξενούμενους, οι μοναδικοί που στάθηκαν στο... ύψος των περιστάσεων οι Τζέιμς Χάρντεν και Νόρμαν Πάουελ, με τους δύο παίκτες να προσθέτουν από 21 πόντους έκαστος. Πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, εμφανίστηκαν οι Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 9 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Έντουαρντς ετοιμάζουν τις... σκούπες για τους Φοίνιξ Σανς

Έτοιμοι να... σκουπίσουν τους Φοίνιξ Σανς εμφανίστηκαν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς που πήραν εμφατικό "διπλό" με 109-126 και έκαναν το 3-0 στη σειρά των Playoffs του NBA. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά από νωρίς στην αναμέτρηση αλλά το εκρηκτικό τους τρίτο δωδεκάλεπτο ήταν εκείνο που έκρινε την αναμέτρηση.

Το επιμέρους σκορ (20-36) της τρίτης περιόδου έφτασε τη διαφορά στο +22 (73-95) και ο δρόμος δεν είχε πλέον... γυρισμό, παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Μπράντλεϊ Μπιλ να κρατήσει την ομάδα του στην διεκδίκηση της νίκης.

Minnesota Timberwolves vs Phoenix Suns Game 3 Full Highlights 2024 WCR1 FreeDawkins

Κορυφαίος ο Έντουαρντς στη νίκη των Τίμπεργουλβς που κυριάρχησαν κάτω από τις δύο ρακέτες

Πρώτος σκόρερ για τους "Λύκους" ήταν ο Άντονι Έντουαρντς που "άγγιξε" το double double με 36 πόντους και 9 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας 18 από αυτούς στην τελευταία περίοδο που έκαναν την αντεπίθεση τους οι γηπεδούχοι. Σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι δύο "δεινόσαυροι" της Μινεσότα που κυριάρχησαν κάτω από τη ρακέτα, με τον Ρούντι Γκομπέρ να τελειώνει τον αγώνα με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ και τον Καρλ Άντονι Τάουνς με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ

Anthony Edwards PROPELS The Timberwolves To A 3-0 Series Lead! 🐜| April 26, 2024


Οι τρεις... σωματοφύλακες των "Ήλιων" μπορεί να πέτυχαν μαζί 76 από τους 109 πόντους της ομάδας τους, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν τη νίκη. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπράντλεϊ Μπιλ με 28 πόντους και 6/11 τρίποντα, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ πρόσθεσε 25 για τους Φοίνιξ Σανς που κινδυνεύουν να αποκλειστούν χωρίς νίκη από τη συνέχεια των Playoffs.