Η ΑΕΚ ήθελε να εξασφαλίσει την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος Super League στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, αλλά ο "δικέφαλος του Βορρά" με εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε 3-2 για την 8η αγωνιστική των playoffs και έβαλε... μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Το σουτ του Σάστρε, που κατέληξε στα δίχτυα αφού βρήκε στον Γιόνσον, μπορεί να γίνει το πρελούδιο δύο εκρηκτικών τελευταίων αγωνιστικών, αλλά και ενός εξ αναβολής παιχνιδιού που ενδεχομένως να κρίνει τον τίτλο. 

Η "Ένωση" έμεινε στους 75 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τους 71, αλλά και να έχει παιχνίδι λιγότερο. 

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Μαγεία το πρώτο δεκάλεπτο

Ένα ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες αποτελεί τακτική νίκη των δύο προπονητών και αυτό συνέβη στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League. Το παιχνίδι άργησε να αρχίσει, αφού οι φίλοι του "δικέφαλου του Βορρά" ανέβασαν δύο πανό για τα οποία η ΠΑΕ θα τιμωρηθεί με πρόστιμο από τη ΔΕΑΒ. 

Το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο, ήταν αποζημιωτικό της καθυστέρησης, αφού σημειώθηκαν δύο γκολ σε ένα παιχνίδι που του έμελλε να έχει μπόλικο δράμα και να είναι καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. 

Μόλις στο 3', ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που έπαιξε καίριο ρόλο στο παιχνίδι, άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, που βρήκε ευκαιρία να "χτυπήσει" στο τρανζίσιον, με τον Μπάμπα να βγαίνει στα αριστερά και να γυρίζει την μπάλα εκεί που πετάχτηκε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός. 

Το παιχνίδι είχε ένταση από νωρίς, Κετζιόρα και Πόνσε διαξίφισαν για ένα φάουλ που έκανε ο Αργεντινός στο 8', με τον Κουλιεράκη να κατευθύνεται με άγριες διαθέσεις προς το μέρος του. Ελάχιστα αργότερα, η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Πινέδα, ο οποίος έκανε μία εκπληκτική προσπάθεια κουβαλώντας την μπάλα από τα αριστερά και προς τα πίσω, διασχίζοντας την περιοχή παράλληλα και σουτάροντας με το δεξί στη δεξιά πλευρά του Κοτάρσκι. 

Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία στο 39' να μπει ξανά μπροστά στο σκορ, με τον Σβαμπ να κάνει την κεφαλιά ελεύθερος από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Αθανασιάδη να αποκρούει. Δύο λεπτά πριν, είχε δοκάρι, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα εκεί ύστερα από την κεφαλιά του Κουλιεράκη. Είχαν προηγηθεί δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις του Κοτάρσκι, μία με το στήθος σε πλασέ του Πινέδα στο 19' και μία με το χέρι χαμηλά σε σουτ του Αραούχο. 

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Ένταση, προβάδισμα τίτλου και ανατροπή

Το παιχνίδι κρατούσε και την έντασή του και το ρυθμό του, κάτι που του έδινε μοναδικότητα παρά το γεγονός ότι δεν είχε ευκαιρίες. Στο 67' ο ΠΑΟΚ είχε το πρώτο αιμα στο δεύτερο μέρος, με το βολέ του Κωνσταντέλια στο 67'. Στο 70' οι δύο πάγκοι βρίσκονταν εν βρασμώ, με αποτέλεσμα να διαξιφίσουν στην εξωτερική γραμμή στο ύψος του κέντρου του γηπέδου. 

Από εκεί και ύστερα, το ματς είχε μόνο γκολ. Ο Βίντα έβαλε μπροστά την ΑΕΚ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί -μια αμφίβολη απόφαση σε μονομαχία του Κουλιεράκη με τον Πόνσε- και λανθασμένη απόκρουση του Σβαμπ, που έστειλε την μπάλα στον Κοτάρσκι. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αντέδρασε την πρώτη φορά, αλλά δεν έκανε το ίδιο με την κεφαλιά του Κροάτη τη δεύτερη και η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 75'. 

Ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε γρήγορη απάντηση, αφού ο Σαμάτα, σε μια φάση που η μπάλα πήρε ύψος, δεν άφησε τον Κάλενς να κάνει σωστό υπολογισμό, ενώ έκανε την κεφαλιά στον Κωνσταντέλια, που ισοφάρισε με δυνατό σουτ στο 81'. Έπειτα ήρθε το γκολ του Σάστρε μέσα στο μποτιλιάρισμα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. 

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι (46' Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (77' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (77' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (90+3' Βιεϊρίνια), Τόμας (70' Σαμάτα). 
ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78' Λιβάι Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (66' Άμραμπατ), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Πόνσε, Αραούχο (66' Γκατσίνοβιτς).