Η Μάλαγα είναι η κάτοχος του Basketball Champions League καθώς πήρε τη νίκη (75-80) στον τελικό του Βελιγραδίου απέναντι στην Τενερίφη. Οι Ανδαλουσιάνοι εκμεταλλεύτηκαν τις περισσότερες λύσεις και την ομοιογένεια που διαθέτουν στο ρόστερ τους και πήραν το τρόπαιο. Οι παίκτες του Ναβάρο έπνιξαν τους αντιπάλους τους με την άμυνά τους στο πρώτο ημίχρονο περιορίζοντας τους Χουέρτας και Γκάι και κατάφεραν να διαχειριστούν το επιθετικό ξέσπασμα της Τενερίφης με τον Κέντρικ Πέρι (17 πόντοι) να συνεισφέρει με πολύτιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο. Ρεκόρ τριπόντων σε τελικό ο Νιχάντ Τζέντοβιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0w1icfsp0bl)

Τα έσπασε η Τενερίφη στο πρώτο ημίχρονο, διψήφιο προβάδισμα η Μάλαγα

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές. Γενικότερα η Μάλαγα δεν βρήκε κάποιον τρελό επιθετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος όμως κατάφερε μέσω της άμυνάς της να πάρει ένα σχετικά διαχειρίσιμο για εκείνη προβάδισμα. Οι Ανδαλουσιάνοι του Ναβάρο κατάφεραν να περιορίσουν τα βασικά ατού της Τενερίφης (ότι ακριβώς δεν έκανε το Περιστέρι) με τον Κάιλ Γκάι να μη βρίσκει επιθετικό ρυθμό σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Μόλις 27 πόντους σκόραρε η ομάδα του Βιντορέτα με τη Μάλαγα να πηγαίνει στην ανάπαυλα με προβάδισμα +11 πόντων (27-38) με τον Νιχάντ Τζέντοβιτς να είναι καυτός.

Μεταμορφωμένη Τενερίφη στην επίθεση αλλά η Μάλαγα κράτησε το προβάδισμά της

Η Τενερίφη έσβησε ότι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο και εμφανίστηκε αλλαγμένη προς το καλύτερο, παρ' όλο που ο Κάιλ Γκάι εξακολουθούσε να είναι άστοχος. Ο Σερμαντίνι τελείωσε πολύ περισσότερες φάσεις κοντά στο καλάθι, ο Χουέρτας περιόρισε τα λάθη του και οι "νησιώτες" έβαλαν περισσότερους πόντους στην τρίτη περίοδο από ότι στις δύο προηγούμενες. Η Μάλαγα όμως κράτησε την επίθεσή της ψηλά και άντεξε στις ανατροπές των αντιπάλων της που το πιο κοντινό που έφτασαν τη διαφορά ήταν οι 3 πόντοι (56-59). 

Ο Κέντρικ Πέρι πήρε από το χέρι τη Μάλαγα και τελείωσε την Τενερίφη στην τέταρτη περίοδο

Με το παιχνίδι να έχει έρθει αρκετά πιο κοντά από όσο θα περίμενε η Μάλαγα, είχε έρθει η ώρα των μεγάλων σουτ. Και τότε ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ο Κέντρικ Πέρι. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού αισθάνεται άνετα στην Ανδαλουσία και απέδειξε ότι σε αυτό το επίπεδο μπορεί πολύ εύκολα να ηγηθεί. Με καθοριστικά τρίποντα που έκοψαν τα φτερά της Τενερίφης, ο Αμερικανός περιφερειακός έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι και καθόρισε εν πολλοίς το αποτέλεσμα υπέρ της Μάλαγα. 

Η Τενερίφη πήγε να κάνει το κόλπο γκρόσο στο φινάλε με τον Φιτιπάλντο να κλέβει την μπάλα στο 73-77 αλλά να δειλιάζει και να κάνει λάθος, χαρίζοντας μια έξτρα κατοχή στη Μάλαγα η οποία είπε "gracias" και δεν ανησύχησε περαιτέρω, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 27-38, 56-62, 75-80

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0w1c7a3kazd)