Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να καλύψει για ακόμη ένα παιχνίδι την απουσία του αρχηγού του Κώστα Παπανικολάου, είδε τον Γουίλιαμς-Γκος να αστοχεί σε δύο σουτ νίκης και τον Ντιφαλά να καθορίζει το παιχνίδι καταλογίζοντας ανύπαρκτο φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ και γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα στην παράταση η οποία εμφανίστηκε άκρως διαβασμένη και προσαρμοσμένη στα "ατού" των ερυθρόλευκων παίρνοντας πίσω το "break" και φέρνοντας τη σειρά ξανά στα μέτρα της. 

Ο Πετρούσεφ μπήκε από νωρίς και άλλαξε τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον Κώστα Παπανικολάου να μένει εκτός καθώς κρίθηκε ανέτοιμος, εμπιστεύτηκε το αρχικό σχήμα της Βαρκελώνης. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ίδιο όμως, με τον Λουκ Σίκμα να μην δίνει τις ίδιες βοήθειες επιθετικά, κι αυτό ήταν κάτι που "αχρήστευε" και τις προσπάθειες των ερυθρόλευκων στην άμυνα. Γι' αυτό και αμέσως μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ (4-8) επιστρατεύτηκε από νωρίς ο Φίλιπ Πετρούσεφ.

Η είσοδος του Σέρβου άλλαξε άρδην την εικόνα των Πειραιωτών οι οποίοι απέκτησαν ταχύτητα στην επίθεσή τους, θωράκισαν το ριμπάουντ και δέχθηκαν μόλις δύο καλάθια (από τον Τζαμπάρι Πάρκερ) μέχρι το τέλος της περιόδου. Παρ' όλα αυτά τα 1/6 τρίποντα αλλά και τα 5/11 δίποντα ήταν ο λόγος για τον οποίο το πρώτο δεκάλεπτο έμεινε στην ισοπαλία (13-13) και μάλιστα σε τόσο χαμηλό σκορ.

Ράιτ και Πετρούσεφ ήταν όλος ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο

Ο Τόμας Σατοράνσκι ξεκίνησε ζεστός από πλευράς "Μπλαουγκράνα" και έγινε το αντίπαλο δέος του Φιλίπ Πετρούσεφ ο οποίος συνέχισε να είναι "αιχμή του δόρατος" στην ερυθρόλευκη επίθεση. Όταν περιορίστηκαν οι συγκεκριμένοι δύο πόλοι, το παιχνίδι έγινε για λίγα λεπτά μια προσωπική μονομαχία Ράιτ εναντίον Ερνανγκόμεθ με τους δύο ψηλούς να σκοράρουν διαρκώς ο ένας στον άλλον.

Και πάλι όμως οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τις λύσεις, όταν ο "Μωυσής" αποφάσισε να βάλει το κορμί του και στην άμυνα. Ο Αμερικανός με τον Πετρούσεφ προστάτεψαν άρτια τη ρακέτα και ο Γκριμάου έριξε ξανά στη μάχη τους Πάρκερ και Βέσελι. Οι μάχες των ψηλών συνέχισαν να είναι ομηρικές με το δίδυμο του Ολυμπιακού να επικρατεί στις λεπτομέρειες και να στέλνει τους Πειραιώτες προηγούμενους στα αποδυτήρια. Από 11 πόντους είχαν οι δύο ψηλοί στο πρώτο ημίχρονο (και 7 ριμπάουντ συνολικά).

Η Μπαρτσελόνα βρήκε επιθετικό ρυθμό και μπήκε σε θέση ισχύος απέναντι στον Ολυμπιακό στην τέταρτη περίοδο

Με Λαρεντζάκη αντί Σίκμα ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός αλλά η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με... τρία τρίποντα. Οι "Μπλαουγκράνα" βρήκαν ρυθμό και στις δύο πλευρές του γηπέδου καθώς οι ερυθρόλευκοι βρήκαν μόλις ένα τρίποντο του Γουόκαπ σε 4:15'. Ο "Θωμάς" ήταν εκείνος που κράτησε την επίθεση της ομάδας του η οποία ξεκίνησε για ακόμη μια φορά άστοχα από την περίμετρο (2/5 στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους), με το τηλεοπτικό τάιμ άουτ να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (45-45).

Η είσοδος του Γουίλιαμς-Γκος αντί του Κάνααν δεν έδωσε αυτά που συνήθως δίνει με τον Αμερικανό να μην είναι το ίδιο επιδραστικός καθώς ο Γκριμάου είχε προσαρμοστεί πάνω του. Η αποχώρηση του Λαπροβίτολα και η είσοδος του Ερνανγκόμεθ αντί του εκνευρισμένου Βέσελι έφεραν περισσότερες μπάλες στο ζωγραφιστό με τον Βίλι να κάνει μεγάλη ζημιά. Ο Πάρκερ έβαλε δύο δύσκολα τρίποντα και κάπως έτσι οι "Μπλαουγκράνα" έμπαιναν σε θέση ισχύος στο τέταρτο δεκάλεπτο (51-57). 

Ο Ολυμπιακός επανήλθε με Ράιτ και Πετρούσεφ (ξανά) αλλά Λαπροβίτολα και Αμπρίνες δεν ήθελαν να χάσουν 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με δυο γρήγορα καλάθια να βρει ψυχολογία και να βάλει τον κόσμο στη μάχη. Ο Γουίλιαμς-Γκος επανήλθε στα γνωστά του στάνταρ, ο Ράιτ πάλευε στα ίσα με τον Ερναγκόμεθ και ο Πετρούσεφ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την είσοδο του Ντα Σίλβα στο παρκέ για να πάρει ανάσες ο Πάρκερ. Μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Λαπροβίτολα το οποίο οδήγησε στην ισοφάριση του Ολυμπιακού (61-61) ο Γκριμάου επανέφερε άρον άρον τους Βέσελι και Πάρκερ.

Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες αντάλλασσαν διαρκώς χτυπήματα σαν... αγώνα πυγμαχίας. "Μία σου και μία μου" με τις μάχες στις δύο ρακέτες να είναι... πολεμικές. Ένα αδιανόητο τρίποντο... πεταχτάρι του Πετρούσεφ στη λήξη των 24' έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο κατοχών (67-63), με 2:32' για το φινάλε. Ακολούθησε μια ασύλληπτη τάπα του Ράιτ στον Βέσελι (τον είχε ταπώσει κι ο Πετρούσεφ νωρίτερα) και το ΣΕΦ έγινε κόλαση προτού ο Αμπρίνες δώσει ανάσα στην Μπαρτσελόνα (69-66).

Ο Γουίλιαμς-Γκος αστόχησε στο τελευταίο σουτ και... παράταση

Ο Γουόκαπ όμως σκόραρε με κρύο αίμα από την αγαπημένη του μέση απόσταση και ξεάγχωσε για λίγο εαυτόν και αλλήλους. Μια επιθετική άμυνα απειρίας του Ράιτ όμως οδήγησε σε νέο τρίποντο του Αμπρίνες και νέα... δράματα. Ο "Θωμάς" όμως αστόχησε στη συνέχεια σε τρίποντο και ήταν η σειρά της άμυνας. Ο Σατοράνσκι αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο αλλά οι Καταλανοί πήραν το επιθετικό ριμπάουντ με τον Κάλινιτς και είχαν δεύτερη ευκαιρία να αλλάξουν το 71-69.

Ο Λαπροβίτολα ισοφάρισε με απίθανο λέι-απ μπροστά στον Φαλ που είχε μπει ακριβώς για αυτή τη δουλειά και ο Ολυμπιακός είχε τελευταία επίθεση 7,6'' δευτερολέπτων. Ο Γουίλιαμς-Γκος πήρε την τελευταία επίθεση όμως αστόχησε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. 

Τον εκτέλεσε ο Ντιφαλά

Στην παράταση η κούραση ήταν εμφανής (ειδικά του Πετρούσεφ), γι' αυτό και όποιος είχε το πιο καθαρό μυαλό θα κέρδιζε. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ήρθε ένα τρίποντο του ΜακΚίσικ για το 76-75, με τον Φαλ να επιστρέφει αντί του Ράιτ. Ο Γουόκαπ έβγαλε άμυνα στον Λαπροβίτολα και ο Φαλ με φόλοου έκανε το 78-75, με τον Βέσελι να απαντά με alley-oop (78-77). 

Ξανά τη λύση έδωσε η άμυνα, ενώ ο δεινόσαυρος Φαλ έδωσε ξανά +3 μετά από δεύτερο φόλοου έπειτα από άστοχο δίποντο του εξαντλημένου Γουόκαπ. Ο Ολυμπιακός έχασε το τζάμπολ (πήγε να βγάλει την άμυνα) και ο Σατοράνσκι τον τιμώρησε ισοφαρίζοντας ξανά με τρίποντο (80-80). Τάιμ άουτ δεν υπήρχαν για τον Μπαρτζώκα και έτσι έπρεπε να μιλήσει η κλάση των παικτών (χωρίς Πίτερς και Κάνααν οι ερυθρόλευκοι).

Ο Γουίλιαμς-Γκος αστόχησε ξανά και ο Ολυμπιακός έκανε το φάουλ που είχε να δώσει στα 3,8'' δευτερόλεπτα. Αφού το έφερε σε εκείνο το σημείο, η Μπάρτσα είχε την αυτοπεποίθηση με τον Ντιφαλά να ξεραίνει τους ερυθρόλευκους καταλογίζοντας φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 37-32, 51-57, 71-71, 80-82

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης