Ο Παναθηναϊκός έφτασε ένα βήμα από την μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι στο τρίτο παιχνίδι των Playoffs της Euroleague, αλλά το τρίποντο του Κέντρικ Ναν χτύπησε σίδερο και οι Ισραηλινοί έκαναν το 2-1 στη σειρά. Σ' έναν αγώνα μάλιστα, που ο αρχηγός των "πρασίνων, Κώστας Σλούκας, έμεινε στο μηδέν(!) μετά από πέντε χρόνια και τώρα πρέπει να βγει μπροστά για την ομάδα.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα για Παναθηναϊκό και Σλούκα

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, αλλά με μία αντεπίθεση διαρκείας έφτασε ένα βήμα από το να "κλέψει" τη νίκη στο φινάλε. Με τον Λορέντζο Μπράουν να ευστοχεί στις δύο κρίσιμες βολές - σε μία φάση που οι "πράσινοι" κατέθεσαν ένσταση - και τον Κέντρικ Ναν να αστοχεί στο τρίποντο, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 85-83 έκαναν το 2-1 στη σειρά.

Το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν η συνεισφορά του Κώστα Σλούκα, με τον αρχηγό του "τριφυλλιού" να μένει άποντος στο κρισιμότερο μέχρι το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του. Ο γκαρντ των "πρασίνων" ήταν ο πιο κομβικός παίκτης στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς στο ΟΑΚΑ όντας πρώτος σκόρερ και πρώτος πασέρ με 20.5 πόντους και 8.5 ασίστ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ti459g7q4p)
Ο Κώστας Σλούκας αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να "βγει" μπροστά σε τέτοιες αναμετρήσεις και πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος για να το κάνει στον αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης (02/05) στο τέταρτο παιχνίδι, όπως άλλωστε έκανε και πέρσι με το τρίποντο που πέτυχε κόντρα στην Φενερμπαχτσέ με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Το "λάθος" του Αταμάν με τον Γκριγκόνις και ο απίστευτος Παπαπέτρου

Ο Εργκίν Αταμάν κατάλαβε γρήγορα το "λάθος" του και πως ο Γκριγκόνις αν και ισοϋψής δεν μπορεί να κοντράρει τον Κόλσον, με τον φόργουορντ της Μακάμπι να σκοράρει διαδοχικούς πόντους στην αρχή του παιχνιδιού. Με την είσοδο όμως του εξαιρετικού στα Playoffs, Ιωάννη Παπαπέτρου, το σκηνικό άλλαξε.

Ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ με τους 15 πόντους που πέτυχε, αλλά στο Βελιγράδι ήταν ακόμη καλύτερος καθώς μαζί με τον Ναν σήμαναν την αντεπίθεση για τους "πράσινους". Οι 17 πόντοι και τα 6 ριμπάουντ μαζί με τις άμυνες στον Κόλσον ήταν μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τον Παπαπέτρου απαραίτητο για τον Εργκίν Αταμάν μετά την απουσία του Χουάντσο Ερναγκόμεθ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xrgdavv02p)

Το πρόβλημα στη θέση "5" και οι βοήθειες που ψάχνει ο Λεσόρ 

Το μεγαλύτερο "αγκάθι" του Παναθηναϊκού φέτος είναι αναμφίβολα οι βοήθειες που δεν έχει ο Ματίας Λεσόρ στη θέση "5", κάτι που φάνηκε και στο τρίτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στην Μακάμπι. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε πως ο σέντερ της αντίπαλης ομάδας ήταν μακράν ο κορυφαίος, με τον Νίμπο να τελειώνει το παιχνίδι "αγγίζοντας" το double double με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έψαχνε να βρει λύσεις για την αντιμετώπιση του, αλλά ουσιαστικά δεν τα κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Λεσόρ έπαιξε για 33 λεπτά αλλά δεν μπόρεσε να τον περιορίσει, ενώ οι Μπαλτσερόφσκι και Αντετοκούνμπο βοήθησαν από ελάχιστα ως καθόλου.

Ο Γάλλος σέντερ μπορεί να βρίσκει τους διαδρόμους επιθετικά έχοντας 15,6 πόντους στα τρία παιχνίδια κόντρα στην Μακάμπι αλλά στην άμυνα δεν έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τα πικ εν ρολ των αντιπάλων και τις κινήσεις των Νίμπο, Ριβέρο και Σόρκιν πάνω από το καλάθι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rtxc48p3i9)

Η... επιστροφή του Ναν και πόσο έλειψε το σκοραρισμά του από τον Παναθηναϊκό

Στα θετικά της αναμέτρησης κόντρα στην Μακάμπι ήταν η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις μετά από ένα καιρό "ξηρασίας" του Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικάνος γκαρντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στα Playoffs της Euroleague και λίγο έλειψε να χαρίσει τη νίκη - ανατροπή στον Παναθηναϊκό.

Παρόλο που ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι με δύο λάθη και δύο άστοχα σουτ, στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό που του έλειπε και με τον Κώστα Σλούκα να είναι ωσεί παρών, πήρε την ομάδα στις... πλάτες του και την έφτασε να διεκδικήσει τη νίκη στο τελευταίο σουτ. Οι 25 πόντοι που πέτυχε ο Ναν είναι κάτι που έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια στον Παναθηναϊκό και κάτι που σίγουρα χρειάζεται ενόψει του τέταρτου παιχνιδιού. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xrduxnpiw9)