Ο Πανσερραϊκός βασίστηκε στη σημαντική εκκίνησή του στη Super League της σεζόν 2023-24 και παρέμεινε στην κατηγορία σχετικά άνετα, κάτι που πιστώνεται στον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός επιτέλεσε έργο που λογίζεται ως σημαντικό στις Σέρρες. Εκτός αυτού, είναι μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα που τυγχάνει σεβασμού. 

Ο Γκαρσία, όμως, δεν θα συνεχίσει στον Πανσερραϊκό, καθώς αναζητεί την επόμενη πρόκληση στην καριέρα του. Ενδεχομένως να ψάχνει το βήμα προς τα μπροστά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστεί τη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 46χρονος τεχνικός μίλησε στους παίκτες του, στους οποίους διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραμείνει. Ο Πανσερραϊκός, έτσι, θα κοιτάξει για το διάδοχό του ενδελεχώς, αφού το κενό που θα αφήσει είναι εμφανές. 

Πανσερραϊκός: Θα σεβαστούμε τα θέλω του

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Τάσος Καζίας, είχε προ διμήνου δηλώσει πως ο σύλλογος έκανε πρόταση ανανέωσης στον Ουρουγουανό. Τότε, ο Γκαρσία ζήτησε να αποφασίσει στο τέλος της χρονιάς: "Ο Γκαρσία είναι ένας προπονητής ήπιων τόνων και άνθρωπος που πάει βήμα βήμα. Τον Δεκέμβρη κάναμε την πρώτη συζήτηση για ανανέωση και στο τέλος Γενάρη έγινε μια επίσημη πρόταση.

Ζήτησε να το δει στο τέλος της χρονιάς. Η ομάδα σώθηκε και πλέον, αναμένουμε την απόφαση του. Είμαι ευτυχισμένος και είναι ευλογημένος ο Πανσερραϊκός που έδωσε βήμα στον Πάμπλο Γκαρσία, το όνομα του οποίου θα μείνει στην ιστορία της ομάδας. Μετά το τελευταίο παιχνίδι και θα σεβαστούμε ο ένας το θέλω του άλλου".