Η αλλαγή τερματοφύλακα στην Άρσεναλ με τον Ράγια να «παίρνει τα γάντια» του Ράμσντεϊλ είναι μια κουβέντα που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στην Αγγλία. Η απόφαση του Μικέλ Αρτέτα να φέρει από την Μπρέντφορντ τον "διακαή πόθο" τόσο του ίδιου όσο και του προπονητή τερματοφυλάκων, Ινιάκι Κάνια, προκειμένου να αλλάξει τον ταλαντούχο Άγγλο τερματοφύλακα που συνέβαλε τα μέγιστα στην περσινή πορεία πρωταθλητισμού της Άρσεναλ είχε φέρει πολλές… αμφιβολίες στους φίλους των "Κανονιέρηδων" και όχι μόνο.

Τελικά ο Ισπανός προπονητής δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ο Νταβίντ Ράγια είναι δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες ανέπαφες εστίες στην Premier League, και μάλιστα έχοντας μπει στη βασική ενδεκάδα των "Κανονιέρηδων" μετά την 4η αγωνιστική (δεν έπαιξε και στα παιχνίδια με την Μπρέντφορντ στην οποία ανήκει). Στη γλώσσα των αριθμών, δηλαδή, 15 ανέπαφες εστίες σε 30 συμμετοχές, ποσοστό δηλαδή στο 50%. Δεν το λες και άσχημο.

Η απόφαση του Αρτέτα για Ράγια είναι η επιτομή του "ο προπονητής έχει πάντα δίκιο"

Ο Αρτέτα από την ημέρα που συμφώνησε με την αγαπημένη του Άρσεναλ είχε ένα όραμα. Και μέχρι στιγμής σχεδόν ότι έχει κάνει, του έχει βγει. Λίγες είναι οι κινήσεις που θεωρούνται "παραφωνίες". Πέρυσι όμως το γεγονός ότι έχασε το πρωτάθλημα έχοντας ένα τεράστιο προβάδισμα, κόστισε αρκετά στους φίλους της ομάδας. Όχι όμως στον ίδιο που ήξερε τι έπρεπε να αλλάξει, εκεί που λίγοι το έβλεπαν.

Ο Αρτέτα άλλαξε τον Ράμσντεϊλ με τον Ράγια. Και αυτό το έκανε γιατί ήθελε να έχει έναν πιο έμπειρο και "έξυπνο" τερματοφύλακα. Ο Ισπανός περισσότερο "προβλέπει" παρά "αντιδρά". Και σε συνδυασμό με την ικανότητά του να γίνεται ο έξτρα παίκτης στην άμυνα παίζοντας άρτια με την μπάλα στα πόδια έχει συμβάλει τα μέγιστα στη δημιουργία αυτής της απροσπέλαστης άμυνας των "Κανονιέρηδων".

Η Άρσεναλ έφτασε τις 26 νίκες των "Invincibles" και πάει για ρεκόρ νικών συλλόγου

Οι εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις της Άρσεναλ έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Αρτέτα έφτασε τις 26 νίκες και αν κάνει τις δύο ακόμη που πρέπει σε ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν θα κάνει ρεκόρ νικών στο σύλλογο. Θα χάσει όμως βαθμούς η αρμάδα του Γκουαρδιόλα ή πάλι οι «Κανονιέρηδες» θα μείνουν μόνο με τα… ρεκόρ και όχι τον τίτλο;