Σαν... σίφουνας πέρασε στον τρίτο γύρο του Rome Masters η Μαρία Σάκκαρη (Νο 8)! Η Ελληνίδα τενίστρια δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία απέναντι στο Νο88 του κόσμου Βαρβάρα Γκράτεσεβα, την οποία και "καθάρισε" εύκολα με 2-0 σετ (6-2, 6-2), στη νικηφόρα και επιβλητική πρεμιέρα της στο τουρνουά της Ρώμης, το οποίο είναι και ένα είδος... πρόβας ενόψει του Roland Garros! Tη νικήτρια του ζευγαριου ζευγάρι Τσουρένκο - Καλίνινα θα βρει στον δρόμο της η Μαρία.

Νικηφόρα πρεμιέρα στο Rome Masters για τη Μαρία Σάκκαρη

Η Σάκκαρη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος καθ' όλη τη διάρκεια και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη. Το πρώτο της break ήρθε μόλις στο τρίτο game με 40-15 και στη συνέχεια στο έβδομο game, για να κατακτήσει εύκολα με 6-2 το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ αν και η Μαρία είδε την Γκράτσεβα να έχει τρία break points, δεν κατάφερε να της σπάσει το σερβίς.

Μάλιστα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με επίδεξη δύναμης κατέκτησε τα τέσσερα επόμενα game, κάνοντας δυο breaks στο σερβίς της Ρωσίδας, η οποία αν και μείωσε σε 5-2, δεν κατάφερε να κάμψει την ανωτερότητα της Σάκκαρη που σέρβιρε και κατέκτησε στο όγδοο game το σετ με 6-2, με αποτέλεσμα να πάρει εύκολη νίκη ύστερα από 1 ώρα και 24 λεπτά αγώνα.