Πάει για το back-to-back η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League! Οι "πολίτες" θέλουν να υπερασπιστούν το "στέμμα" τους και τη φετινή σεζόν, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της κούπας. Το ζητούμενο αρχικά ήταν να φύγουν με το διπλό από την έδρα της Φούλαμ για την 37η αγωνιστική. Το έκαναν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο επικρατώντας εκτός έδρας με 4-0 για να ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από την δεύτερη Άρσεναλ!

"Τελικός" για τους "κανονιέρηδες" το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κρατά την τύχη στα χέρια της η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Καθοριστικά τα επόμενα δυο παιχνίδια για τις δύο ομάδες. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει να αντιμετωπίσει την Τότεναμ και την Γουέστ Χαμ, ενώ η Άρσεναλ πέρα από τους "κόκκινους διαβόλους", θα κοντραριστεί και με την Έβερτον.

"Διέλυσε" τη Φούλαμ και πάει φουλ για την... κούπα της Premier League η Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα της... έλυνε τα πόδια. Το κατάφερε μετά από 13 λεπτά του αγώνα με τον Γκβάρντιολ ο οποίος έπειτα από ωραία συνεργασία και ένα-δύο με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και φοβερή μπαλιά του Βέλγου εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 1-0 για τους "πολίτες". Οι πρωταθλητές Αγγλίας συνέχιζαν να έχουν τα ηνία και την κατοχή ωστόσο οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους χώρους και δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν μεγάλες ευκαιρίες με εξαίρεση αυτή στο 44ο λεπτό με τον Μανουέλ Ακαντζί που αστόχησε από πλεονεκτική θέση.


Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι συνέχιζε να έχει την κατοχή και είχε τις πρωτοβουλίες των κινήσεων έχοντας ως κύριο μέλημα της να "καθαρίσει" από νωρίς την υπόθεση νίκη. Στο 59ο λεπτό πήρε... αέρα δυο τερμάτων με τον Φιλ Φόντεν ο οποίος σκόραρε για το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ασταμάτητοι και σφυροκοπούσαν αδιάκοπα τα καρέ της Φούλαμ η οποία έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και να φανεί ανταγωνιστική. 



Η πίεση των παικτών του Πεπ Γκουραδιόλα απέδωσε ξανά καρπούς στο 71ο λεπτό όταν και ο Γκβάρντιολ βρήκε ξανά δίχτυα για το 0-3, ένα γκολ το οποίο ελέγχθηκε και πιστώθηκε από το VAR. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Σίτι συνέχιζε να κυριαρχεί, ενώ κέρδισε πέναλτι στο 90+6' και είδε τον Ντιόπ της Φούλαμ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Ο Άλβαρες ανέλαβε την εκτέλεση ευστοχώντας από τα 11 βήματα για το τελικό 0-4 στον... δρόμο της Σίτι για την κούπα!

ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Καστάν, Ντιόπ, Μπάσεϊ, Ρόμπινσον, Ιβόμπι, Παλίνια, Ντεκορντόβα-Ρέιντ (46' Κέιρνι), Περέιρα (74' Γουίλσον), Γουίλιαν (46' Αντάμα Τραορέ), Μουνίζ (67' Μπρόγια)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερον, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ (22' Γουόκερ), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς (82' Λιούις), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (75' Ντε Μπρόινε), Φόντεν (82' Μπομπ), Χάλαντ (82' Άλβαρες).