Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γιορτάζει τρεις παίκτες του στις δύο καλύτερες πεντάδες της Euroleague. Ο Κώστας Σλούκας έκανε... induction στη δεύτερη ύστερα από την είσοδο των Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ στην πρώτη. Ο Σλούκας έκανε μια γεμάτη χρονιά κατά την κανονική περίοδο της διοργάνωσης. 

Συγκεκριμένα, σε 32 παιχνίδια και με 26'32'' χρόνο συμμετοχής ανά ματς, είχε 12,6 πόντους, 5,7 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ, 0,8 κλεψίματα και 16,1 στο PIR. Ο Σλούκας ήταν, φυσικά, μια μεταγραφή που έκανε κρότο το περασμένο καλοκαίρι. Έπαιξε, ωστόσο, μείζονα ρόλο ώστε ο Παναθηναϊκός να τερματίσει δεύτερος στην κανονική περίοδο. Επιπλέον, ήταν σημαντικός και στα πέντε παιχνίδια των playoffs με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έτσι, θα πάει στο 11ο Final 4 της καριέρας του, στο Βερολίνο (24-26 Μαΐου). 

Euroleague: Ποιοι συνοδεύουν τον Σλούκα


Δύο παίκτες της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης και άλλοι δύο της Ρεάλ Μαδρίτης... ακομπανάρουν τον Κώστα Σλούκα στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σχήμα με παρτενέρ του 34χρονου περιφερειακού στους γκαρντ τον Λορέντζο Μπράουν. Ο Γουέιντ Μπάλντουιν επίσης βρίσκεται στην περιφερειακή γραμμή. Η Euroleague παίζει... σμολ μπολ με τη δεύτερη πεντάδα της, καθώς έχει για πάουερ φόργουορντ τον Μάριο Χεζόνια. Στη θέση του σέντερ, μια και ο Ματίας Λεσόρ επικράτησε στην καλύτερη πεντάδα, είναι ο Έντι Ταβάρες. Χεζόνια και Ταβάρες είναι συμπαίκτες στη Ρεάλ, που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 4 (24/5-22:00). 


2023-24 ALL-EUROLEAGUE SECOND TEAM