Αρκεί να παρακολούθησε κάποιος το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τη Λίβερπουλ, 3-3, για την 37η αγωνιστική της Premier League για να καταλάβει τον τακτικό θρίαμβο που πέτυχε ο Ολυμπιακός κυρίως στο δεύτερο ημιτελικό του Conference League. Αυτή ήταν η καλή Βίλα και όχι εκείνη που οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν συναπτά ρουά ματ στις δύο αναμετρήσεις τους. Μία ομάδα με ρυθμό, η οποία μπορεί να επιστρέψει από οποιοδήποτε σκορ, όπως έγινε στην αναμέτρηση με τους "κόκκινους", οι οποίοι προετοιμάζονται στις 19 Μαΐου, στο παιχνίδι του "Άνφιλντ" με τους Γουλβς, για το οριστικό "αντίο" του Γιούργκεν Κλοπ από το τιμόνι της ομάδας

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ: Τα μαθηματικά και η ακεραιότητα του Ποστέκογλου


Φυσικά, τη φετινή σεζόν το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι έχει υπάρξει και ως... φωτογραφία στο λήμμα "αντίθεση". Το εκρηκτικό διάστημα που έφερε την ισοπαλία, με τα γκολ του Τζον Ντουράν στο 85' και το 88' (με την ισοφάριση να έρχεται επειδή η μπάλα... βρήκε πάνω του), αλλά και την ευκαιρία του Ντιαμπί στο 90+2', δεν είναι απαραίτητο ότι θα επαναληφθεί στην τελευταία αναμέτρηση της σεζόν με την Κρίσταλ Πάλας. Είναι χαρακτηριστικός, πάντως, ο πανηγυρισμός του πιο... διάσημου οπαδού της Άστον Βίλα, Τομ Χανκς, που δεν το πίστευε το τρίτο γκολ. 

Οι "χωριάτες" έφτασαν τους 68 βαθμούς και έχουν πέντε διαφορά από την Τότεναμ, η οποία κυνηγά την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League. Τα σπιρούνια έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά... τι παιχνίδι: εκείνο με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο (14/5-22:00). Αν οι Λονδρέζοι νικήσουν, θα φτάσουν τους 66 βαθμούς, δύο λιγότερους από το συγκρότημα του Έμερι.

Την τελευταία αγωνιστική θα έχουν πιο εύκολο παιχνίδι, με την ουραγό και υποβιβασμένη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας, ενώ η Βίλα θα παίξει στην έδρα της... τρομοκράτη Κρίσταλ Πάλας, η οποία είναι τα τελευταία έξι παιχνίδια αήττητη, νίκησε στις 14 Απριλίου εκτός έδρας τη Λίβερπουλ, ενώ στις 6 Μαΐου συνέτριψε 4-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αυτό για το οποίο δεν πρέπει να αμφιβάλει κάποιος, πέραν της γενικής τιμιότητας των αγγλικών ομάδων, είναι η ακεραιότητα του Άγγελου Ποστέκογλου. Μπορεί οι οπαδοί της Τότεναμ να νιώθουν μια αμφιθυμία για το γεγονός ότι δική τους νίκη με τη Σίτι θα μπορούσε να χαρίσει το πρωτάθλημα στην Άρσεναλ, ωστόσο ο προπονητής των Λονδρέζων δεν έχει δώσει δείγματα προπονητή που θα το σκεφτεί αυτό. Είναι... hustler, δηλαδή ένας προπονητής που παλεύει, και η Τότεναμ είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα μπορούσε να προβάλει αντίρρηση στη Σίτι, καθώς είναι η ομάδα από το δεύτερο επίπεδο ποιότητας της Αγγλίας που της έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά τουλάχιστον την εποχή Γκουαρδιόλα. 

Αν η Σίτι περάσει από το Λονδίνο, θα φτάσει τους 88 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Άρσεναλ, και θα υποδεχθεί στο "Έτιχαντ" τη Γουέστ Χαμ (19/5-18:00) για να κάνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, την κατάκτηση του τέταρτου σερί πρωταθλήματος Αγγλίας. 

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ: Το προβάδισμα και τα... 12 οφσάιντ


Η Λίβερπουλ πήρε προβάδισμα νωρίς, μόλις στο 2', ύστερα από την γκάφα του Εμιλιάνο Μαρτίνες σε χλιαρή προσπάθεια του Χάρβεϊ Έλιοτ. Η Βίλα ισοφάρισε γρήγορα, όταν το γύρισμα του Όλι Γουότκινς βρήκε μόνο του στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον απόντα των ημιτελικών του Conference League, Γιούρι Τίλεμανς, ο οποίος ισοφάρισε με δυνατό σουτ. 


Η Άστον Βίλα ανέβασε ψηλά την άμυνά της και οι επιθετικοί της Λίβερπουλ έβγαιναν πάντα στην πλάτη της, αλλά ήταν ακάλυπτοι σε σχεδόν απόλυτο ποσοστό. Οι διαιτητές γραμμής χρέωσαν 12 παραβάσεις, οι δύο εκ των οποίων έφεραν γκολ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ έπειτα από πάσα του Λούις Ντίας και τον Νούνιες, που δεν μέτρησαν. 

Η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα στο 24', τη μία φορά που ούτε ο Τζο Γκόμες, που πλάσαρε για να αποκρούσει ο Μαρτίνες, ούτε ο Κόντι Γκάκπο, που τελείωσε τη φάση σε κενή εστία, καλύπτονταν. 

Το 3-1 ήρθε σε στημένη φάση, από κεφαλιά του Τζάρελ Κουάνσα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Έλιοτ στο 48'. Ο Όλι Γουότκινς σκόραρε στο 60', αλλά ήταν επίσης σε θέση οφσάιντ και η εξέταση του VAR έφερε φυσιολογικά την ακύρωση του γκολ.

Επέστρεψε στη δεύτερη θέση η Μπαρτσελόνα

Με τη νίκη της Μπαρτσελόνα, 2-0, επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ (40' Γιαμάλ, 90+3' πεν. Ραφίνια), ολοκληρώθηκε η 35η αγωνιστική της LaLiga. Η ομάδα του Τσάβι έφτασε τους 76 βαθμούς και επέστρεψε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ η τρίτη Τζιρόνα έχει 75. Απομένουν τρεις αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα.