Με το Final Four της Euroleague να ξεκινάει σε δέκα ημέρες, οι ομάδες που έχουν προκριθεί δίνουν τα τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν για το Βερολίνο. Αντίθετα, εκείνες που έμειναν εκτός διοργάνωσης, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις τους με παίκτες για παραμονή ή μεταγραφή ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Ανανέωσε ο Χάουαρντ με την Μπασκόνια - Φεύγουν Μαρίνκοβιτς, Κοστέλο

Μπορεί το ενδιαφέρον των οπαδών του μπάσκετ να περιμένει αγωνιωδώς το Final Four του Βερολίνου, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται εκεί, αλλά οι ομάδες που αποκλείστηκαν προετοιμάζουν το... έδαφος ενόψει της επόμενης χρονιάς με σκοπό να παρουσιαστούν ακόμη καλύτερες.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον έχει προσελκύσει περισσότερο απ' όλες τις ομάδες η Μπασκόνια, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της έμεινε εκτός Playoffs στην ACB. Οι "Βάσκοι" - που τερμάτισαν στην όγδοη θέση στην φετινή Euroleague - έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό και ήδη έχουν κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους.

Σημαντικότερη είδηση για τους φιλάθλους της ομάδας, ήταν η ανανέωση του συμβολαίου με τον "μπομπέρ", Μάρκους Χάουαρντ, μέχρι το 2028. Ο Αμερικάνος κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της χρονιάς, το λεγόμενο "Alphonso Ford Trophy" με την ευκολία του να σκοράρει έξω από τα 6.75 να είναι... εξωπραγματική. 

Οι ιθύνοντες των Βάσκων γνωρίζοντας πως το όνομα του "παίζει" πάρα πολύ στην... πιάτσα για μεταγραφή, φρόντισαν να κόψουν την... όρεξη των αντιπάλων τους και του πρότειναν συμβόλαιο μέχρι το 2028 με αυξημένες αποδοχές.


Πέραν της ανανέωσης του Χάουαρντ όμως υπάρχουν και οι αποχωρήσεις από την Μπασκόνια, με τον Βάνια Μαρίνκοβιτς να αποκαλύπτει σε συνέντευξη του, πως δεν θα βρίσκεται του χρόνου στην ομάδα με τις φήμες για επιστροφή του στην Παρτιζάν να είναι έντονες. Εκτός του Σέρβου φόργουορντ, την έξοδο αναμένεται να δει και ο Ματ Κοστέλο που είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με την Βαλένθια.


Κοντά στην μεταγραφή του στη Μονακό βρίσκεται ο Νικ Καλάθης

Ένας ακόμη παίκτης του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι είναι ο Νικ Καλάθης, με τον ομογενή γκαρντ να είναι εκείνος που έστειλε την Φενερμπαχτσέ στο Final Four του Βερολίνου. Δύο δικά του τρίποντα έδωσαν τη νίκη στους Τούρκους στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στην Μονακό.

Οι Μονεγάσκοι είναι μάλιστα και η ομάδα που ενδιαφέρεται εντονότερα από κάθε άλλη για την απόκτηση του δήμιου της, καθώς θέλει να "θωρακίσει" την άμυνα της. Ο Έλληνας διεθνής ήταν δεδομένο πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Φενερμπαχτσέ, αλλά η έλευση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους άλλαξε τα δεδομένα. 

Η ομάδα του Μάικ Τζέιμς όμως - που βγήκε και MVP της χρονιάς στην Euroleague - έχει κάνει δελεαστική πρόταση στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και φαντάζει το φαβορί για να τον αποκτήσει, με το θέμα να ξεκαθαρίζει σίγουρα μετά το τέλος των υποχρεώσεων των δύο ομάδων.