Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύτηκε για να ξεπεράσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ και να προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά Masters της Ρώμης.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ του Άλεξ Ντε Μινόρ για να πάρει το εισιτήριο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο8 της Παγκόσμιας Κατάταξης επικράτησε άνετα με 6-1, 6-2 για τους «16» της διοργάνωσης.

Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 28χρονο Χιλιανό και Νο24 στον κόσμο, Νικολάς Τζάρι, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε με 7-5, 6-3 τον Αλεξάντρ Μιλέρ.

Μία ώρα ήταν αρκετή για τον Έλληνα πρωταθλητή, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Ντε Μινόρ. Εξαργυρώνοντας τη συγκέντρωση του, ο Τσιτσιπάς πήρε εύκολα με 6-1 το πρώτο σετ, ενώ χωρίς να χάσει το ρυθμό του στο δεύτερο, έκοψε και σε αυτό πρώτος το νήμα του τερματισμού με 6-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d19ltxrkr3ax)

Η 11η νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Ντε Μινόρ

Με την αποψινή επιτυχία του ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε την ενδέκατη νίκη του σε δώδεκα συναντήσεις με τον Αυστραλό.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως έπαιξε με συνέπεια και είχε υπομονή για να πάρει τη νίκη.

"Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να βγάλω τα καλύτερα μου χτυπήματα. Σε ολόκληρο τον αγώνα αγωνίστηκα με συνέπεια, με το σερβίς και με τις τοποθετήσεις μου. Έφτιαξα τους πόντους μου με υπομονή.

Αντιλήφθηκα ότι ο αντίπαλος μου πιεζόταν από το βάθος των χτυπημάτων μου. Ήταν ένας από τους λόγους που πήρα κουράγιο και ένιωθα πίστη στον εαυτό μου για να συνεχίζω να ασκώ πίεση. Ήξερα ότι γίνεται κάτι καλό σήμερα

Προσπαθώ να βγάλω καλές μπάλες κυρίως όταν βρίσκομαι σε άμυνα και είναι η άμυνα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού, στο οποίο έχω κάνει πολύ δουλειά. Προσπαθώ να συνδυάσω το επιθετικό με το αμυντικό μου παιχνίδι, να δημιουργήσω ισορροπία και να βρίσκω ευκαιρίες", τόνισε ο Τσιτσιπάς.