Είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Αυτός που με το παιχνίδι του, την παρουσία του, την ποιότητά του, το ταλέντο του, τις εμπνεύσεις του καθορίζει ακόμη και αποτελέσματα. Ναι, μπορεί ο Αγιούμπ ελ Κααμπί και ο Ντάνιελ Ποντένσε να έχουν εξίσου εξαιρετικά νούμερα στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Αλλά ο Κώστας Φορτούνης, περί ου ο λόγος, είναι το απόλυτο επιθετικό βαρόμετρο του Ολυμπιακού. Και ειδικά στα παιχνίδια με την ΑΕΚ λίγο περισσότερο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-caf548hom261)

Ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει κρύψει στιγμή πως ο Φορτούνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει. Μπορεί να μην έχει όλες τις αμυντικές αρετές που θα ήθελε, αλλά επιθετικά και δημιουργικά ο Βάσκος τεχνικός θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα (και ελάχιστοι στην Ευρώπη) που έχει τη μοναδική ικανότητα του αρχηγού του Ολυμπιακού να... αλλάζει την ιστορία των αγώνων. Και να παρεμβαίνει τόσο έντονα και καθοριστικά σε αυτούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-c7zi6kjslfih)

Οι γκολάρες του Φορτούνη στην ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει από τον... Αστέρα Τρίπολης

Ο Φορτούνης δεν έχει κρύψει ότι έχει ιδιαίτερη... αγάπη στην ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, η "αγάπη" του στην "Ένωση" έχει ξεπεράσει ακόμη και εκείνη που είχε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (36 ματς, 12 γκολ, 3 ασίστ)  όταν αγωνιζόταν κόντρα στους "κιτρινόμαυρους". Με τον αρχηγό των Πειραιωτών να έχει 8 γκολ και 8 ασίστ σε 35 αναμετρήσεις κόντρα στην "Ένωση". Έχοντας απέναντί της το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, σε ηλικία 18 ετών, ως παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και ορισμένες από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του με τον Ολυμπιακό.

Κώστας Φορτούνης (18 ετών) βάζει απίθανη γκολάρα στο ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2 (2010)


Η... άλωση της "Opap Arena" από τον Ολυμπιακό με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο "Φόρτου" ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρώτη ήττα της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο. Ο Ολυμπιακός... εγκαινίασε τα αρνητικά αποτελέσματα στην "OPAP Arena" πέρυσι, με το εμφατικό 1-3 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λεπτομέρεια; Οι πιο σημαντικές φάσεις και τα δύο από τα τρία γκολ είχαν δημιουργηθεί από το ίδιο πόδι. Ο Φορτούνης με τις δικές του εμπνεύσεις είχε δώσει την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να "σκοτώσουν" την ΑΕΚ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cr4nqwychord)

Ο Φορτούνης διάγει φέτος την πιο ώριμη χρονιά της καριέρας του. Έχει ήδη 11 γκολ και 19 ασίστ και θέλει να αυξήσει κι άλλο την παραγωγικότητά του. Κυρίως, όμως, θέλει να συνεχίσει να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ξεπεράσει την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Να νικήσει την ΑΕΚ. Να εξασφαλίσει και μέσω του πρωταθλήματος μια θέση στην Ευρώπη και στη συνέχεια να συγκεντρωθεί στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του συλλόγου. Μέχρι τότε, ωστόσο, προέχουν η... αγαπημένη του ΑΕΚ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Το γκολ του Φορτούνη