Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ για το πρώτο παιχνίδι των playoffs της Basket League, στο ΣΕΦ, 92-75. Αυτό το παιχνίδι ήταν το προτελευταίο για τους "ερυθρόλευκους" πριν το Final 4 της Euroleague στο Βερολίνο (24-26 Μαΐου). Αυτό, παρά τη νέα αναμέτρηση με την ΑΕΚ στα Λιόσια (18/5-17:15), σκέφτεται όλος ο οργανισμός. 

Ολυμπιακός: "Δεν ισχύει κανένα ενδιαφέρον"


Γι' αυτό, κιόλας, ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χρήστος Μπαφές, τόνισε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για παίκτες για τη νέα σεζόν. Τόνισε, επιπλέον, πως δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη αυτής της περιόδου. 

Ο Χρήστος Μπαφές δήλωσε χαρακτηριστικά: Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι το εξής: να παρακαλέσω κι εσάς (σημ. τους δημοσιογράφους) και τους ξένους συναδέλφους σας, αλλά και τους φιλάθλους μας στα social media να σταματήσουν τη μεταγραφολογία. Θα έχουν πολύ χρόνο μετά από τις 16 Ιουνίου θεωρητικά πάντα, να ασχοληθούν με το αγαπημένο άθλημα όλων μας.


Δεν ισχύει κανένα ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ρογκαβόπουλο, για τον οποιονδήποτε αθλητή γράφεται αυτή την στιγμή. Θα σας παρακαλέσω λοιπόν πολύ. Η ομάδα σκέφτεται μόνο το Final Four και στη συνέχεια τα playoffs της Stoiximan Basket League. Τίποτε άλλο. Ό,τι βγαίνει από εδώ και στο εξής ως όνομα ή ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το δηλώνουμε από τώρα επίσημα -δεν χρειάζεται να το διαψεύδουμε μετά- ότι είναι ψέμα. Αυτό.

Ολυμπιακός: "Η πιο δύσκολη απόφαση στη δεύτερη θητεία μου"



Για το κόψιμο του Μόουζες Ράιτ μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και στη συνέντευξη Τύπου του παιχνιδιού με την ΑΕΚ. Πλην της δυσκολίας της απόφασης, ο Μπαρτζώκας είπε ότι τον υπολογίζει κανονικά για την επόμενη σεζόν. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκοψε... μαχαίρι την ίντριγκα για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στη Euroleague, που πήρε ο Τσους Ματέο της Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας πως το άξιζε 100%. 


Αρχικά είπε: "Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στα playoffs. Αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ που έχει πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Αυτού του είδους οι ομάδες με προβλήματα βρίσκουν κίνητο να παίξουν απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Και επειδή οι παίκτες και ο προπονητής έχουν ποιότητα και περηφάνεια ήταν πολύ ανταγωνιστικοί για 20 λεπτά.

Οι παίκτες μας δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Έχουμε άλλο ένα ματς το Σάββατο και μετά πάμε στο Final Four της Euroleague και όποιος παίκτης δεν πιέσει τον εαυτό του να παίξει με ένταση δεν θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για το παιχνίδι με τη Ρεάλ".

Σε ό,τι αφορά τον Ράιτ: "Ο Μόουζες είναι ένας παίκτης, που ερχόμενος στον Ολυμπιακό βοήθησε σημαντικά η ομάδα μας να αρχίζει να κερδίζει παντού. Έδωσε μία διάσταση στο παιχνίδι μας που μας έλειπε. Γύρισαν και άλλοι παίκτες από τραυματισμό. Αυτή ήταν μία απόφαση πολύ δύσκολη για μένα, μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει στον Ολυμπιακό. Από αγωνιστικά κριτήρια δεν είχα κάποιον να κόψω.

Κάθε παίκτης δίνει μία διάσταση στο παιχνίδι μας, κάθε παίκτης έχει ικανότητα, κάθε παίκτης έχει προσφέρει να φτάσουμε μέχρι εδώ. Αποφάσισα να κόψω τον Μόουζες γιατί ήταν το λιγότερο χρονικό διάστημα στην ομάδα. Ο Μόουζες έχει συμβόλαιο στην ομάδα μας και του χρόνου και τον υπολογίζουμε κανονικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για μένα είναι από τους rising stars του ευρωπαϊκού μπάσκετ".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1acjn7hmzg1)


Τέλος, μίλησε για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στη Euroleague: "Ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό. Δεν είχα ιδέα την πρώτη φορά ότι είχε ανακοινωθεί ότι ήμουν εγώ. Πέρυσι μου ανακοινώθηκε εδώ. Φυσικά με χαροποίησε, αλλά αλήθεια σας λέω ότι δεν με νοιάζει, γιατί και τις δύο προηγούμενες χρονιές που βγήκα δεν πήραμε την EuroLeague.

Εδώ υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος ψηφοφορίας, που ψηφίζουν προπονητές, παίκτες, κόσμος, προφανώς είναι κάτι υποκειμενικό. Δε νομίζω ότι κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα που δεν ήταν στην πρώτη ή στην δεύτερη πεντάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας και όχι οι ατομικοί τίτλοι. Τη φετινή χρονιά η δουλειά μας, εμένα και των προπονητών ήταν πιο δύσκολη από τις προηγούμενες δύο.

Ο Τσους Ματέο άξιζε 100% τον τίτλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριάρχησε όλη τη χρονιά. Για ποιο λόγο να μην είναι αυτός; Υπάρχουν φανταστικοί παίκτες που είναι στην πρώτη και στη δεύτερη πεντάδα και υπάρχουν φανταστικοί παίκτες που δεν είναι".