Ο ονειροκόσμος του ποδοσφαίρου, όταν συμπυκνώνεται σε ιστορίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως γίνεται στη φετινή Super League με τον ΠΑΟΚ να ανασαίνει στο... μέταλλο του τροπαίου του πρωταθλητή, δίνει συντεταγμένες που δημιουργούν όμορφα συναισθήματα. 

Δύο παίκτες που μπορεί να πουν "αντίο". Ο ένας στο λυκαυγές της δικής του καριέρας, εφορμώντας για τα ξένα. Στόπερ-γρανίτης ετών 20, από εκείνους που βλέπουν οι Ιταλοί και τους τρέχουν τα σάλια. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

Ο άλλος, εμβληματικός αρχηγός, υπηρέτης του ΠΑΟΚ και τόσο οικείος στα ημέτερα, που ο δημοσιογράφος της συνδρομητικής τηλεόρασης που τον ρωτούσε, τον αποκάλεσε Θεσσαλονικιό. Στο λυκόφως της δικής του καριέρας. Υποψήφιος για να κρεμάσει τα παπούτσια του. Να απολαύσει με δόξα και τιμή την έξοδό του από το ποδόσφαιρο. Πορτογάλος, ετών 38. Σύμβολο. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ: Η μεγάλη στιγμή τους


Ο πρώτος, στο χάρμα της νιότης, ξεχειλισμένος ορμονών και υπερβολής, θέλει να αποχαιρετήσει τη Θεσσαλονίκη του με ένα πρωτάθλημα. Ο δεύτερος, το ποδόσφαιρο με το τρόπαιο. Να το σηκώσει εκείνος στον ουρανό της Τούμπας. Στις κερκίδες, οι φίλαθλοι που τον αγάπησαν να χοροπηδούν συγχρονισμένα. 

Τόσο ο Κουλιεράκης όσο και ο Βιεϊρίνια ρωτήθηκαν για αυτό. Η αίσθηση στην Τούμπα, μετά το 4-1 επί του Παναθηναϊκού, είχε αυτό το γλυκόπικρο του αποχαιρετισμού. Φυσικά, τόσο ο Κουλιεράκης όσο και ο Βιεϊρίνια απάντησαν ότι... δεν απαντούν, προέχει το παιχνίδι με τον Άρη. Αλλά ένας κόσμος που το χάσμα ηλικιών γεφυρώνεται μέσα από ένα τελευταίο παιχνίδι, είναι μία κατάσταση που πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί. Ως κόρη οφθαλμού.