Η χρονιά του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο τείνει να γίνει απογοητευτική με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο. Η συντριβή στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και η πτώση στην τέταρτη θέση της Super League έχει προκαλέσει τριγμούς στον οργανισμό των "πρασίνων" που χρειάζονται άμεσα ανασύνταξη.

Παίζει όλη τη χρονιά σε δύο... τελικούς ο Παναθηναϊκός

Ήταν που ήταν δύσκολη η Κυριακή (19/05) για τον Παναθηναϊκό με το συλλαλητήριο της Θύρας 13 και την απαίτηση για άμεση αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζο από την ΠΑΕ, ήρθε και η "βαριά" ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να... δέσει το γλυκό, με το κλίμα στους "πράσινους" να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ο Φατίχ Τερίμ βρίσκεται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση πλέον και ξέρει κι εκείνος πως στα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό για την Super League και στον Άρη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, παίζεται ουσιαστικά όλη η χρονιά του "τριφυλλιού". Από εκεί που ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα πλέον κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ευρώπης.

Ένα σενάριο που έμοιαζε μακρινό πριν λίγες εβδομάδες πλέον γίνεται... εφιάλτης για κάθε οπαδό των "πρασίνων", καθώς αν δεν κερδίσουν τους "ερυθρόλευκους" ή αν δεν πάρουν το Κύπελλο Ελλάδος, τότε του χρόνου δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην Ευρώπη και τα προβλήματα οικονομικά και μη θα αυξηθούν.

Φόβοι για αντιδράσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού και τιμωρία από τη ΔΕΑΒ

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού φοβούνται πολύ το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, διότι η συγκεκριμένη μέρα θα μπορούσε να είναι καθοριστική και για την επόμενη χρονιά των "πρασίνων". Υπάρχει έντονος φόβος πως θα υπάρξουν επεισόδια και το "τριφύλλι" θα "κουβαλήσει" κάποια τιμωρία για την επόμενη χρονιά, με τους φιλάθλους του να είναι εξαγριωμένοι.

Δεν είναι λίγα άλλωστε τα μηνύματα προς την ΠΑΕ αναφορικά με την εικόνα που δείχνει η ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα και την απογοήτευση για τον στόχο του πρωταθλήματος που χάθηκε. Αν και εφόσον το "αιώνιο" ντέρμπι στραβώσει, οι ακραίες αντιδράσεις είναι πιθανές με τον κίνδυνο για πολύ βαριά τιμωρία από την ΔΕΑΒ να είναι ορατός μετά τα καινούργια μέτρα που ισχύουν στα γήπεδα.

Φυσιολογική... σύγκριση μπασκετικού με ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συγκρίνουν την ομάδα του ποδοσφαίρου με εκείνη του μπάσκετ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βλέπουν τη μεγάλη τους αγάπη να επιστρέφει εκεί που ανήκει με την πρόκριση στο Final Four της Euroleague και αισθάνονται μία ασφάλεια για την... υγεία που βγάζει ο σύλλογος, γι' αυτό και την έχει αγκαλιάσει.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, που βρέθηκε στη τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού" για να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα και τώρα κινδυνεύει να την ρίξει στα... βράχια. Δεν είναι λίγα αυτά που καταλογίζονται στον Τούρκο προπονητή, με τους "τελικούς" όμως που έρχονται να κρίνουν όλη τη χρονιά.