"Όποιου του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει", αναφέρεται στη λαϊκή θυμοσοφία και η περίπτωση της Γιουβέντους και της απόλυσης του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εισάγεται σε αυτήν την περίπτωση. Η ζαβολιάρα "Κυρία" βρήκε το ιδανικό άλλοθι ώστε να απολύσει τον Ιταλό προπονητή. Η φυγή του Αλέγκρι δεν προέκυψε ξαφνικά, ούτως ή άλλως υπήρχαν δημοσιεύματα εδώ και μήνες ότι στη Γιουβέντους είχαν ήδη εξυφάνει τη διαδοχή του. 

Γιουβέντους: Πέτρα του σκανδάλου ο Γκουϊντολί 

Ωστόσο, βρήκαν στη συμπεριφορά του ύστερα από τη λήξη του τελικού του Coppa Italia με την Αταλάντα, το 1-0 της Γιουβέντους που ήταν ο μόνος τίτλος που κατέκτησε μαζί της αυτήν την τριετία ο Ιταλός προπονητής, την αφορμή που ήθελαν για να τον ξεφορτωθούν μία ώρα αρχύτερα. 

Ο Αλέγκρι επιτέθηκε στους διαιτητές του τελικού μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ όταν ο αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους, Κριστιάν Γκουϊντολί, πήγε να πανηγυρίσει μαζί του, ο 56χρονος τεχνικός φέρεται να τον έσπρωξε. Οι σχέσεις των δύο ήταν ούτως ή άλλως τεταμένες. 


Η Γιουβέντους έχει κλείσει, όπως όλα δείχνουν, τον Τιάγκο Μότα της Μπολόνια για την επόμενη σεζόν. Απλώς θα πάει με υπηρεσιακό στα δύο τελευταία παιχνίδια της στη Serie A. Σύμφωνα με ανακοίνωση, "η απόλυση έρχεται ύστερα από συγκεκριμένες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του τελικού, που ο σύλλογος θεωρεί πως δεν συνάδουν με τις αξίες της Γιουβέντους και με τις συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετούν όσοι την εκπροσωπούν"

Το Κύπελλο που κατέκτησε η Γιουβέντους ήταν το πέμπτο στην καριέρα του Αλέγκρι.