Για ακόμη ένα παιχνίδι στη σειρά των Playoffs του NBA ανάμεσα σε Ιντιάνα Πέισερς και Νιου Γιορκ Νικς, η γηπεδούχος ομάδα είχε τον πρώτο λόγο με τη σειρά να οδηγείται σε έβδομο παιχνίδι. Στους έξι αγώνες μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κανένα μπρέικ με τον νικητή του ζευγαριού τελικά να αντιμετωπίζει στους τελικούς την Ανατολής, τους Μπόστον Σέλτικς.

Σε έβδομο παιχνίδι στα Playoffs του NBA οδηγούνται Πέισερς και Νικς

Οι Ιντιάνα Πέισερς υποδέχθηκαν τους Νιου Γιορκ Νικς με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς στη μάχη για την είσοδο τους στους τελικούς της Ανατολής στο NBA και το κατάφεραν επικρατώντας χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τελικά με 116-103, στέλνοντας τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με προβάδισμα δέκα πόντων (61-51) υπέρ των γηπεδούχων, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους πέντε πόντους στις αρχές της τρίτης περιόδου αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, με τον τραυματισμό του Τζος Χαρτ να παίζει σημαντικό ρόλο στο εν λόγω αποτέλεσμα. 

New York Knicks vs Indiana Pacers Full Game 6 Highlights | May 17 | 2024 NBA Playoffs

Ο Σιάκαμ κέρδισε τον Μπράνσον και έστειλε τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι στα Playoffs του NBA

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Πασκάλ Σιάκαμ που πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, ενώ σημαντικές βοήθειες για την ομάδα του Ρικ Καρλάιλ έδωσε ο Μάιλς Τέρνερ, με τον Αμερικάνο σέντερ να κάνει μεστή εμφάνιση τελειώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από κοντά ήταν και ο ηγέτης της ομάδας, Ταϊρίς Χαλιμπέρτον που "άγγιξε" το double double με 15 πόντους και 9 ασίστ με μόλις ένα λάθος στο ενεργητικό του. Συνολικά, έξι παίκτες της Ιντιάνα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, δείχνοντας πως μοιράστηκε σωστά το σκοράρισμα από πλευράς γηπεδούχων. 

Pascal Siakam DELIVERS To Help Pacers Force Game 7! 🔥| May 17, 2024

Πρώτος σκόρερ αλλά άστοχος ήταν για τους φιλοξενούμενους ο άνθρωπος που τους έχει φέρει μέχρι τα ημιτελικά των Playoffs του NBA, Τζέιλεν Μπράνσον. Ο Αμερικάνος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους και 5 ασίστ αλλά είχε 11/26 σουτ εντός παιδιάς.

Η Νέα Υόρκη - που είδε τον... βιονικό Τζος Χαρτ να τραυματίζεται - πήρε βοήθειες από τον Μάιλς ΜακΜπράιντ που πέτυχε 20 πόντους με 4/6 τρίποντα με τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο να σκοράρει 17 από την πλευρά του.