Η Ferrari μπορεί να έφερε σημαντικά πακέτα αναβάθμισης, όμως ο Μαξ Φερστάπεν δεν... καταλαβαίνει. Ο Ολλανδός βρέθηκε μπροστά τόσο από τον Σαρλ Λεκλέρ όσο κυρίως από τους Όσκαρ Πιάστρι (κινδυνεύει με ποινή) και Λάντο Νόρις (οι μόνοι που τον απείλησαν πραγματικά) και πανηγύρισε μια pole position που... λέει πολλά για την εικόνα και του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Έγραψε ιστορία ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής παίρνοντας 7η σερί Pole Position στους 7 πρώτους αγώνες της σεζόν, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Αΐρτον Σένα. Κακές οι Ferrari σε 4η και 5η θέση στον εντός έδρας αγώνα τους.

Q1: Εκτός ο Αλόνσο, πετούσαν φωτιές οι McLaren αλλά... επισφαλής ο Πιάστρι

Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών οι δύο Ferrari βγήκαν με τη μέση γόμα. Το ενδιαφέρον, όμως, μεταφέρθηκε γρήγορα στις πίσω θέσεις αφού ο Αλόνσο είχε έξοδο και έκανε ζημιά στο πάτωμα του μονοθεσίου του. Ο Ισπανός έκανε τον πιο αργό χρόνο ενώ εκτός Q2 έμειναν και οι Μάγκνουσεν, Ζου, Σάρτζεντ και Μπότας. Ο Μάγκνουσεν όμως είδε τον Πιάστρι να τον εμποδίζει με τον Αυστραλό να κινδυνεύει με ποινή. Ο Σάρτζεντ πάτησε εκτός πίστας και θα εκκινήσει τελευταίος. Ο Χάμιλτον τη... γλίτωσε με τον 15ο χρόνο.

Q2: Εκτός "τελικού" ο Πέρεζ, θα εκκινήσει 11ος

Ο Μαξ Φερστάπεν σαν να... εμφανίστηκε στο Q2. Παρ' όλα αυτά ο Λεκλέρ έκανε ταχύτερο χρόνο για ελάχιστα χιλιοστά, με τον Πιάστρι να είναι επίσης στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου. Αυτός όμως που έκανε την έκπληξη ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα ο οποίος έκανε έναν απίθανο γύρο που τον έφερε στη δεύτερη θέση, 30 χιλιοστά πίσω από τον Λεκλέρ. Πιο πίσω Σάινθ και Νόρις.

Στις δεύτερες προσπάθειες βελτίωσαν οι δύο Mercedes, όπως και ο Χούλκενμπεργκ, με τους Σάινθ και Πέρεζ να κινδυνεύουν. Εν τέλει ο Ισπανός βελτίωσε, ο Πέρεζ όμως όχι και ο Μεξικανός έμεινε εκτός Q3, με τον Ρικιάρντο να τον αποκλείει. Μαζί του εκτός δεκάδας έμειναν οι Γκασλί, Άλμπον, Στρολ, Οκόν. Ο Φερστάπεν έκανε και δεύτερο γρήγορο γύρο παίρνοντας την άτυπη πρωτιά.

Q3: Παρέλαση Φερστάπεν, έφτασαν πολύ κοντά οι McLaren, απογοήτευση για Ferrari

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε πρώτος γρήγορη προσπάθεια και έθεσε τον τόνο κάνοντας για πρώτη φορά χρόνο κάτω από το 1,15'. Μόνο ο Νόρις κατάφερε να βρεθεί κοντά του με τον Λεκλέρ ελάχιστα πιο πίσω. Όλοι οι υπόλοιποι δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν τον Ολλανδό.

Ο Λεκλέρ έκανε κάκιστο πρώτο sector και βρέθηκε τρίτος με τον Σάινθ αρκετά πιο πίσω. Ο Νόρις δεν μπορούσε να απειλήσει, ο Φερστάπεν έκανε... παρέλαση πιο πίσω διασκεδάζοντας και κατεβάζοντας κι άλλο το χρόνο. Εν τέλει ο μόνος που τον απείλησε ήταν ο Πιάστρι με τον Αυστραλό να έρχεται δεύτερος και τον Νόρις να μένει τρίτος.