Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της μετά 2004 εποχής. Ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να αγωνιστούν σε κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης όπως η Μίλαν, η Ντόρτμουντ, η Άρσεναλ. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, με την Μπέτις να είναι η τελευταία του ομάδα.

Με ένα post στο Instagram, ο 35χρονος Καλαματιανός στόπερ ανακοίνωσε ότι δε θα συνεχίσει στους "Βερδιμπλάνκος" και ότι βάζει τέλος στην καριέρα του. Ο Σωκράτης αγωνίστηκε με τη φανέλα της ισπανικής ομάδας συνολικά 14 φορές (13 παιχνίδια στη La Liga και ένα στο Κύπελλο). Στην καριέρα του αγωνίστηκε κατά σειρά στις Απόλλων Πεταλιδίου, ΑΕΚ, Νίκη Βόλου, Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ, Τζένοα, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Ολυμπιακό και τέλος την Μπέτις.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου

"Οκτώβριος 2023, πήρα την απόφαση να αποδεχτώ την πρόταση να ενταχθώ σε αυτήν την ομάδα που για μένα ήταν μια μεγάλη πρόκληση, αλλάζοντας χώρα, πρωτάθλημα, έδρα. Η Μπέτις έγινε οικογένεια για μένα, όλοι με υποδέχτηκαν σαν να ήμουν χρόνια εδώ.

Αγάπησα την πόλη, την ομάδα. Αλλά η ζωή μου μακριά από την οικογένειά μου είναι αυτό που αναγκάζει αυτό το ταξίδι να τελειώσει. Ως εκ τούτου, είμαι χαρούμενος που η δική μου ποδοσφαιρική καριέρα θα τελειώσει παίζοντας στη Μπέτις και στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι, οι συμπαίκτες μου, όλο το επιτελείο της ομάδας, ο προπονητής που πίστεψε σε εμένα από την πρώτη μέρα και με έκανε να νιώθω ότι ανήκω σε αυτή την οικογένεια για χρόνια. Και η διοίκηση της ομάδας που με επέλεξε για αυτή τη συνεργασία. Και όλους εσάς τους οπαδούς της ομάδας για τη στήριξή σας σε νίκες και ήττες.

Δύο τελευταία ματς έμειναν φορώντας τη φανέλα της Μπέτις, δύο πολύ σημαντικά, με τον πρώτο αγώνα αύριο θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε! Σας περιμένω όλους εκεί!

Ευχαριστώ béticos!!