Παραμονή του επαναληπτικού αγώνα με την Αστον Βίλα, για τα ημιτελικά του Europa Conference League. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μαθαίνει και επίσημα ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στους δύο αριστερούς του μπακ. Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα εκτός με βαρύ διάστρεμμα. Ο Ομάρ Ρίτσαρντς στα πιτς με μικρή θλάση στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού. Μόνοι διαθέσιμοι αμυντικοί ο Ροντινέι και ο Κίνι. Ο Βάσκος αμέσως ζήτησε παίκτη από την ομάδα Β. Και το όνομα αυτού, Τόλης Αποστολόπουλος.

Εκείνη την Τετάρτη 8 Μαΐου, ξεκίνησε η πιο τρελή ποδοσφαιρική ιστορία των τελευταίων χρόνων στον Ολυμπιακό. Ο Αποστολόπουλος στις 8 Μαΐου έκανε μία προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Στις 9 Μαΐου, στο 77ο λεπτό του αγώνα με την Αστον Βίλα, ο 21χρονος (11/12/2002) αριστερός μπακ, παίρνει σήμα και μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στις 12 Μαΐου, ο Μεντιλίμπαρ τον βάζει αλλαγή στο 66ο λεπτό του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και την Τετάρτη, του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος! Σε ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15erbseijeh)

Μέσα σε 7 ημέρες, ο Αποστολόπουλος της μίας συμμετοχής στην πρώτη ομάδα (σ.σ. 1η Δεκεμβρίου 2021, σε αγώνα Κυπέλλου Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 3-2, όταν είχε ξεκινήσει τον αγώνα, αλλά είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο), έπαιξε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και ουσιαστικά κέρδισε και μία θέση στον τελικό του Conference, αλλά και ένα... μετάλλιο στην αναμέτρηση της 29ης Μαΐου.

Ετσι αποκτήθηκε ο Αποστολόπουλος από τον Ολυμπιακό

Ο Αποστολόπουλος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Ιούνιο του 2020. Οι πληροφορίες που είχαν οι Ερυθρόλευκοι για το ταλέντο του τους έκαναν να κινηθούν δυναμικά για την απόκτησή του. Το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε επίπεδο ανδρών από τα 16 του, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, αλλά οι Πειραιώτες έκαναν τις κινήσεις που έπρεπε, έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες σε συμφωνία με τον Πανσερραϊκό και έτσι ο 17χρονος μπακ "ντύθηκε" στα ερυθρόλευκα.

Κι όμως, ένα πρόβλημα στο γόνατο του νεαρού μπακ, μπορούσε να χαλάσει τη μεταγραφή. Στις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε πριν υπογράψει, ο τότε επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, Χρήστος Θέος, είχε ανακαλύψει θέμα στον χόνδρο του. Διαχωριστική οστεοχονδρίτιδα του γόνατος, ήταν η διάγνωση του κ. Θέου. Ο γιατρός των Πειραιωτών ενημέρωσε ότι το πρόβλημα μπορούσε να διορθωθεί. Και έτσι έγινε. Τον χειρούργησε με επιτυχία και μετά από έξι μήνες ο Αποστολόπουλος ήταν έτοιμος να παίξει. Και έπαιξε. Εχοντας έως σήμερα 73 συμμετοχές και 2 γκολ με τη Β ομάδα των Πειραιωτών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-ccem8uak0fc1)

Το "λιονταράκι" του Πανσερραϊκού και η εξέλιξη στου Ρέντη

Ο Αποστολόπουλος αποτελεί "παιδί" της ακαδημίας του Πανσερραϊκού. Το καλοκαίρι του 2018 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, γρήγορα έγινε βασικός και έγραψε ιστορία. Καθώς έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποτέ στην ομάδα Σερρών σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος, σε ηλικία μόλις 15 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών. Την πρώτη του χρονιά στη Γ' Εθνική πραγματοποίησε 23 συμμετοχές και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Σερρών. Ολοκλήρωσε τη χρονιά με 24 συμμετοχές (21 πρωτάθλημα, 4 Κύπελλο) και με τις εμφανίσεις του κέρδισε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο οποίος τον απέκτησε προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα των Σερρών, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης σε μελλοντική μεταγραφή του.

Apostolos Apostolopoulos PANSERRAIKOS FC Tribute

Ο Αποστολόπουλος από την ηλικία 6 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, όπου διετέλεσε προπονητής ο πατέρας του, Τάσος, ο οποίος υπηρέτησε τον Πανσερραϊκό και ως προπονητής τερματοφυλάκων στην πρώτη ομάδα επί 5 χρόνια. Αμεση σχέση με τον αθλητισμό είχε και η μητέρα του, Δήμητρα Κακλίδου η οποία ήταν αθλήτρια του βόλεϊ σε επίπεδο Α εθνικής κατηγορίας.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "OnTime".