Το πρωτάθλημα της Super Lig δεν τελειώνει αγνό, παρά την απίθανη μάχη της Γαλατάσαραϊ με τη Φενέρμπαχτσε για την κορυφή της βαθμολογίας και το τρόπαιο του πρωταθλητή. Άνω των δύο μηνών μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα και τα παρελκόμενα από τη συμπλοκή με τους οπαδούς της Τραμπζονσπόρ, οι οποίοι εισέβαλαν στο γήπεδο μετά τη λήξη του παιχνιδιού μεταξύ των δύο ομάδων (2-3), δημιουργήθηκε ακόμα μία σύρραξη. 

Γαλατάσαραϊ-Φενέρμπαχτσε: Η πρόκληση από μία χειρονομία

Μάλιστα, σε αυτήν συμμετείχαν οπαδοί μόνο εμμέσως. Λίγο πριν αρχίσει το ντέρμπι της Γαλατά με τη Φενέρ στο "Ραμς Γκλόμπαλ" για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ αποδοκίμασαν ποικιλοτρόπως τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε, που έκαναν την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα. Την ίδια στιγμή ήταν και οι παίκτες της Γαλατά στο γήπεδο. Ξαφνικά, έγινε ο κακός χαμός, αφού οι ποδοσφαιριστές συγκρούστηκαν μεταξύ τους. 

Οι παίκτες της Γαλατά κατηγόρησαν τους ομολόγους της για πρόκληση στην κερκίδα μέσω χειρονομίας. Τα οξυμένα πνεύματα έφεραν καβγά στο κέντρο του γηπέδου. 

Κατευθείαν επενέβησαν άνθρωποι των δύο ομάδων, που κατάφεραν να μαλακώσουν πάθη και καρδιές. Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, που άρχισε στις 19:00 της Κυριακής 19 Μαΐου, είναι κρίσιμο. Η Γαλατά έχει το προβάδισμα, με τους έξι βαθμούς διαφορά από τη Φενέρ (99-93). Της αρκούσε μία ισοπαλία στο γεμάτο γήπεδο για να κατακτήσει το 24ο πρωτάθλημά της και δεύτερο διαδοχικό. 

Τα επεισόδια στην Τραπεζούντα κόστισαν στη Φενέρμπαχτσε. Το κλαμπ έχασε τον προσανατολισμό του και σταμάτησε να στοχοπροσηλώνεται στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τους "κιτρινόμαυρους" στα προημιτελικά του Conference League, ενώ απώλειες στη Super Lig καθιστούν τη σεζόν αποτυχημένη.