Το "ντέρμπι αιωνίων" της τελευταίας αγωνιστικής των Playoffs της Super League μπορεί να μην καθόριζε τον πρωταθλητή, καθόριζε όμως την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής τη νέα σεζόν. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο συγκεντρωμένος και "ψυχωμένος" από τον Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο και προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ των Μπακασέτα και Μπερνάρ. Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν αλλαγμένοι, ο Ποντένσε μείωσε με ένα γκολ-ζωγραφιά και ο Γιόβετιτς ισοφάρισε στέλνοντας την ομάδα του Μεντιλίμπαρ στην τρίτη θέση. 

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε τον Ολυμπιακό ο Τζολάκης μέχρι το πέναλτι του Μπακασέτα

Ο Ολυμπιακός μπήκε ελαφρώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να βγάζουν όμορφους συνδυασμούς έχοντας την μπάλα στα πόδια. Ο Παναθηναϊκός όμως προσαρμόστηκε γρήγορα και από τα μέσα του ημιχρόνου και έπειτα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης κερδίζοντας την άτυπη μάχη της μεσαίας γραμμής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dshs28xlox) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dsktmpea01)

Ο Πέρεθ με τον Τσέριν συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξουδετέρωση των Ποντένσε και Φορτούνη από τα πλάγια αλλά και Όρτα από τον άξονα με τον Καρβάλιο να μην υπάρχει πουθενά από πλευράς ερυθρόλευκων. Αράο και Γέντβαϊ είχαν εξαφανίσει τον Ελ Κααμπί ενώ στην επίθεση οι "πράσινοι" έβρισκαν όλο και περισσότερες ευκαιρίες με τον Γερεμέγεφ να μην τις εκμεταλλεύεται και τον Τζολάκη να κάνει άλλο ένα φανταστικό παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dsx20jktn5) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dtatoxlahl)

Όσο το ημίχρονο πλησίαζε στο τέλος του, τόσο και η πίεση των παικτών του Κόντη αυξανόταν. Ο Τάσος Μπακασέτας είδε την μπάλα να πάει στο δοκάρι του Τζολάκη μετά από κόντρα του Ρέτσου και οι φίλοι του "τριφυλλιού" έβλεπαν το γκολ να έρχεται. Ο Λοντίγκιν αντέδρασε στην μόνη αξιόλογη τελική του Ολυμπιακού με τον Ποντένσε. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dtffabt5up) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dtihenjsm9)

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Ρίτσαρντς με αφελές μαρκάρισμα (προσπάθησε να μαζευτεί) ανέτρεψε τον Μαντσίνι και ο Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dtq47gvwop)

Ο Μπερνάρ διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού, μείωσε για τον Ολυμπιακό ο Ποντένσε με απίθανο γκολ και... χειροκροτήθηκε από τους φίλους του "τριφυλλιού"

Ο Μεντιλίμπαρ αντιλαμβανόμενος την υπεροχή του Παναθηναϊκού στον άξονα έβγαλε τον Καρβάλιο αντικαθιστώντας τον με τον Ιμπόρα. Αμέσως επήλθε μια ισορροπία στο παιχνίδι, όμως καμία ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει. Στον Ολυμπιακό έλειπαν οι εμπνεύσεις στο επιθετικό τρίτο καθώς μόνο ο Ποντένσε προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω με τον Φορτούνη σε κακή μέρα. Αντίθετα οι "πράσινοι" είχαν μια τέτοια στιγμή με τον Μπερνάρ να δείχνει την κλάση του και να νικάει τον Τζολάκη με προσωπική ενέργεια κάνοντας το 2-0 στο 59'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1du3x4z9mux) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1du8hic9l09)

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή με τον Μεντιλίμπαρ να αλλάζει τον Όρτα αλλά και τον - κακό σε αυτό το ματς - Φορτούνη. Ο Ποντένσε προειδοποίησε με δοκάρι όμως λίγο αργότερα ήρθε μια στιγμή μαγείας από τον Πορτογάλο ο οποίος πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, με αρκετούς φίλους του Παναθηναϊκού να χειροκροτούν αυτή τη σπουδαία προσπάθεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dukud8yc2p)

O Γιόβετιτς ισοφάρισε και έστειλε τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση - Ένταση με Ποντένσε στο φινάλε

Ο Γιόβετιτς με τον Μαρτίνς έδωσαν βοήθειες στον μοναχικό Ποντένσε ενώ ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει να οπισθοχωρεί. Κάπως έτσι στο 80' ο Μαυροβούνιος εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Ποντένσε και με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 2-2 για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους ξανά την τρίτη θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1duqx5zvbfd)

Στο 89' ο Ποντένσε είδε δεύτερη κίτρινη λόγω μιας εναέριας διεκδίκησης με τον Πέρεθ με τον διαιτητή να τιμωρεί τον Πορτογάλο για παρατεταμένη χρήση του αγκώνα του. Ο Ποντένσε δεν έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο και έπεσε κάτω, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν να... τον πάρουν σηκωτό και το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1duypnt844h) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1dv03e4nt2x)

Στις καθυστερήσεις οι "πράσινοι" πίεσαν για το γκολ της νίκης όμως στο φινάλε το σκορ δεν άλλαξε.

Οι ενδεκάδες: 

Παναθηναϊκός (Χ. Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (77' Ζέκα), Πέρεθ, Τσέριν (65' Βιλένα), Μπακασέτας, Μπερνάρ (77' Βέρμπιτς), Μαντσίνι (65' Παλάσιος), Γερεμέγεφ (77' Σπόραρ)

Ολυμπιακός (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76' Κίνι), Έσε, Όρτα (61' Γιόβετιτς), Καρβάλιο (46' Ιμπόρα), Φορτούνης (61' Ζ. Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί