Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio, που ειδικεύεται στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρουσίασε στην Κίνα το πρώτο της μοντέλο τύπου σεντάν.

 Πρόκειται για το ET7, το οποίο όπως ανακοινώθηκε έχει αυτονομία 1.000 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του. Η νέα άφιξη στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, θα ανταγωνισθεί κυρίως την Tesla, που άρχισε να διαθέτει στη Κίνα το crossover που κατασκευάζεται στη χώρα.

  Η Nio στοχεύει να επεκτείνει τη σειρά των μοντέλων της για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας, τα σεντάν αποτελούν περίπου το 46% των συνολικών πωλήσεων, αναφέρει το Reuters.

Ο διευθύνων σύμβουλος Γουίλιαμ Λι δήλωσε ότι η νέα τεχνολογία μπαταρίας της Nio θα δώσει στο ET7, αυτονομία οδήγησης άνω των 1.000 χλμ., με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας.

 Η αρχική τιμή του Nio ET7, θα είναι 71.222 ευρώ. Αυτή η τιμή δεν περιλαμβάνει την αξία της μπαταρίας, καθώς είναι ένα από τα πιο ακριβά εξαρτήματα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων(EV). Η Nio, ανακοίνωσε ότι ο αγοραστής του ΕΤ7, θα μισθώνει την μπαταρία από την εταιρεία. Με την μπαταρία, η αρχική τιμή είναι 84.405 ευρω.

 Η Nio, η οποία παρέδωσε 43.728 οχήματα πέρσι, έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 92 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις συμβατικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και General Motors, καθώς οι επενδυτές ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια στην αναζήτηση του ηλεκτρικού μέλλοντος.

  Πωλεί επί του παρόντος τρία οχήματα τύπου SUV που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο αυτοκινήτων που διαθέτει στην ανατολική πόλη Hefei της Κίνας. Η αρχική τιμή της γκάμας της είναι άνω των 56.364 ευρώ.