Στο παρθενικό Ράλλυ Λετονίας του WRC, ο περυσινός Πρωταθλητής Kalle Rovanpera κατέκτησε την τρίτη του φετινή νίκη, παρότι συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες της φετινής σεζόν. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota Gazoo Racing με συνοδηγό τον Jonne Halttunen τέθηκε επικεφαλής στην 1η ειδική διαδρομή του αγώνα και δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη έως την καρό σημαία, σε μία κυριαρχική νίκη, στη χώρα που έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών.

Η θέση στο δρόμο θα ήταν κρίσιμος παράγοντας, και ο Rovanpera εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την 6η θέση εκκίνησης. Ο Φινλανδός ήταν ταχύτατος, κερδίζοντας 11 από τις 20 ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ο Rovanpera πανηγύρισε επίσης 200 νίκες σε ειδικές διαδρομές σε μόλις 50 συμμετοχές στο WRC και ολοκλήρωσε στην 3η θέση τη Super Sunday.

O Rovanpera πήρε έξυπνες αποφάσεις όσον αφορά τα ελαστικά, για να σφραγίσει τη νίκη με διαφορά 39,2 δλ. από τον Sebastien Ogier, ο οποίος εξασφάλισε στην Toyota το «1-2». Ο Γάλλος επέστρεψε στην ενεργό δράση με τον συνοδηγό του Vincent Landais, αφότου είχαν αποσυρθεί από το Ράλλυ Πολωνίας και βρέθηκε στη 2η θέση της Super Sunday.