Ένας ευχάριστος πονοκέφαλος που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι όταν πρέπει να αντικαταστήσουν ένα μοντέλο που έχει γίνει θρύλος, γεμίζοντας τους δρόμους αλλά και τα ταμεία της εταιρείας! Ένα τέτοιο μοντέλο και ένα από τα πιο δημοφιλή στην ιστορία της αυτοκίνησης, ήταν και το Beetle. Το οποίο, όταν έφτασε η ώρα να αντικατασταθεί, η Volkswagen κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακόμη εμβληματικό μοντέλο: το Golf!

Το best seller μοντέλο της Volkswagen γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια ιστορίας του, έχοντας ξεπεράσει τις 37 εκατομμύρια μονάδες από το 1974 που μπήκε στην παραγωγή μέχρι σήμερα. Πέρα από ένα από τα πιο επιτυχημένα στον εμπορικό στίβο αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, το Golf διαμόρφωσε την ταυτότητα της Volkswagen τις τελευταίες δεκαετίες και έχει γίνει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων.

Σήμερα, στην 8η πλέον γενιά του, το Volkswagen Golf ανανεώνεται και γιορτάζει μισό αιώνα επιτυχιών με επιβλητική εμφάνιση, κορυφαία χαρακτηριστικά ποιότητας και πρακτικότητας και προηγμένη τεχνολογία άνεσης, ασφάλειας και οδήγησης.

Αισθητικά, το Golf είναι το τέλειο παράδειγμα του τρόπου που μια επαναστατική σχεδίαση εξελίσσεται διαχρονικά και παραμένει πάντα επίκαιρη και θελκτική. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από τους επανασχεδιασμένους προβολείς LED, τα νέα πίσω φώτα – επίσης LED – και το νέο μπροστινό προφυλακτήρα.

Η εμφάνιση αναβαθμίζεται περεταίρω με τους προαιρετικούς προβολείς LED Plus, όπου η φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα στη μάσκα συνοδεύεται από σήμα της VW που είναι επίσης φωτιζόμενο. Διαθέσιμη είναι επίσης η τελευταία έκδοση των εμπρός προβολέων IQ.LIGHT LED Matrix που έχει εμβέλεια έως και 50 μ. τη νύχτα και συνδυάζεται με εξελιγμένα 3D LED πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό του Golf ξεχωρίζει το νέο, τελευταίας γενιάς σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το εξαιρετικά διαισθητικό infotainment διατίθεται με έγχρωμη οθόνη αφής 10.3’’ (Composition), 10,4’’ (Ready 2 Discover) ή 12,9’’ (Discover), ενώ στάνταρ σε κάθε περίπτωση είναι ο προηγμένος, πλήρως ψηφιακός και διαμορφώσιμος πίνακας οργάνων με οθόνη έως 10,2’’.

Το Golf ενσωμάτωνε πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, από ο νέο μοντέλο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη (AI) του ChatGPT. Μέσω αυτής, ο φωνητικός βοηθός “IDA“ συνδιαλέγεται με τον οδηγό και προσφέρει μια σειρά νέων επιλογών που υπερβαίνουν κατά πολύ τον γνωστό, απλό φωνητικό έλεγχο που ήταν διαθέσιμος μέχρι τώρα.

Έμφαση στην υβριδική τεχνολογία

Ευφυείς λύσεις συναντάμε φυσικά και στα συστήματα κίνησης. Έτσι, τους βασικούς βενζινοκινητήρες 1.5 TSI των 116 και 150 ίππων, πλαισιώνουν οι δύο ήπια υβριδικοί 1.5 eTSI με σύστημα 48V, αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων και ίδια ιπποδύναμη. Και οι τέσσερις συγκεκριμένοι κινητήρες διαθέτουν σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης κυλίνδρων ACTplus για ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Στην περίπτωση των 1.5 eTSI, το υβριδικό σύστημα 48V κάνει ανάκτηση ενέργειας από τα φρένα για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Στη συνέχεια, η ενέργεια αυτή χρησιμοποιείται για να συνδράμει τον βενζινοκινητήρα, βελτιώνοντας τόσο τις επιδόσεις όσο και την οικονομία καυσίμου.

Το Golf 1.5 eHybrid διαθέτει σύστημα plug–in hybrid που αποδίδει 204 ίππους και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως 100 χλμ.! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις και να πραγματοποιεί μεγάλα ταξίδια με εξαιρετικές επιδόσεις και δίχως το άγχος της αυτονομίας, όταν του ζητηθεί.

Σύντομα η γκάμα του νέου Golf θα εμπλουτιστεί με την έκδοση GTE PHEV με 272 PS και με έναν πετρελαιοκινητήρα 116 PS, ενώ πριν τα τέλη του έτους αναμένονται οι κορυφαίες σπορ εκδόσεις Golf GTI Clubsport και Golf R 4MOTION με 300 PS και 333 PS αντίστοιχα.

4 πλούσιες εκδόσεις & επετειακό Golf 50 Years

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του νέου Golf είναι ο πλουσιότερος στάνταρ εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις, με όφελος έως 3.300 €.

Η έκδοση Essential περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Προβολείς LED.
Cruise Control με δυνατότητα ενεργοποίησης Adaptive Cruise Control μέσω Function on Demand.
Lane Assist – Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.
Park Pilot – Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός – πίσω.
Αυτόματος κλιματισμός Air Care Climatronic.
Keyless Start: Σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.
Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι.
Digital Cockpit – Ψηφιακός πίνακας οργάνων.
Σύστημα Infotainment Composition – Έγχρωμη οθόνη αφής 10.3’’.
Wireless App-Connect.
Η έκδοση Life διαθέτει επιπρόσθετα της Essential τα εξής:

Ζάντες αλουμινίου “Norfolk” 7J x
Adaptive Cruise Control.
Comfort καθίσματα εμπρός ρυθμιζόμενα σε ύψος, με οσφυϊκή υποστήριξη.
Εξωτερικοί καθρέφτες αναδιπλούμενοι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι.
Digital cockpit Pro – Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10‘’.
Ασύμμετρα αναδιπλούμενη πίσω σειρά καθισμάτων με κεντρικό υποβραχιόνιο.
Εσωτερικός φωτισμός Ambient 10 χρωμάτων.
Αυτόματος – αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης.
Αισθητήρας βροχής με αυτόματη ενεργοποίηση υαλοκαθαριστήρων.
Προεγκατάσταση κινητού τηλεφώνου “Comfort” με δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης.
Η έκδοση More κοστίζει μόλις 900 € επιπλέον της Life αλλά διαθέτει επιπλέον εξοπλισμό συνολικής αξίας 4.200 € (όφελος 3.300 €), με στοιχεία όπως:

Ζάντες αλουμινίου “Nottingham” 7.5J x
Σκούρα θερμομονωτικά κρύσταλλα στα πίσω πλευρικά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ.
Light Assist.
Κάμερα οπισθοπορείας.
Keyless Access – Σύστημα κλειδώματος / ξεκλειδώματος & εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί με SAFELOCK.
Αντικλεπτικό Σύστημα Συναγερμού.
Μεταλλικό χρώμα.
Η έκδοση Style προσθέτει στον εξοπλισμό της More τα παρακάτω:

Προβολείς LED Plus.
Travel Assist – περιλαμβάνει Lane Assist, Emergency Assist.
Side Assist & Rear Cross Traffic Alert.
Αυτόματος κλιματισμός Air Care Climatronic 3 ζωνών.
Σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών.
Κάθισμα οδηγού ergo-Active με ηλεκτρικές ρυθμίσεις, λειτουργία μνήμης και ρυθμιζόμενη υποστήριξη των μηρών.
Εμπρός καθίσματα με οσφυϊκή ρύθμιση (ηλεκτρική στο κάθισμα οδηγού) και λειτουργία μασάζ στο κάθισμα οδηγού.
Σύστημα Infotainment “Ready 2 Discover” – Έγχρωμη οθόνη αφής 12.9’’.
Εσωτερικός φωτισμός Ambient 30 χρωμάτων.
The new Volkswagen special model Golf "Edition 50"The new Volkswagen special model Golf "Edition 50"The new Volkswagen special model Golf "Edition 50"
VW Golf 50 years photo2
Η επετειακή έκδοση Golf 50 Years βασίζεται στο επίπεδο εξοπλισμού Style και συνδυάζεται με τον υβριδικό κινητήρα 1.5 eTSI των 150 ίππων. Πρόσθετα χαρακτηριστικά που προσδίδουν συλλεκτικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο είναι οι αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών “Leeds”, τα φιμέ πίσω παράθυρα και το τρισδιάστατο σήμα “50” στην κολώνα B.

Εσωτερικά, η έκδοση περιλαμβάνει λεπτομέρειες, όπως τα λογότυπα Edition 50 στις επενδύσεις των εμπρός μαρσπιέ και στο κάτω μέρος του τιμονιού, τα καλύμματα των πεντάλ από βουρτσισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και τη μαύρη εσωτερική επένδυση οροφής.

Επιπλέον, μέρος του διευρυμένου στάνταρ εξοπλισμού αποτελούν το νέο κορυφαίο σύστημα Infotainment “Discover” με λειτουργία πλοήγησης, ο φωνητικός βοηθός IDA, το σύστημα εκκίνησης και κλειδώματος χωρίς κλειδί (Keyless Access), η επιλογή προφίλ οδήγησης και ο αντικλεπτικός συναγερμός.

Μοναδικά events και προνόμια για τα 50 χρόνια Golf
Η Kosmocar – Volkswagen εξασφάλισε 50 Golf 50 Years για τη χώρα μας. Παράλληλα, για να τιμήσει τη σημαντική επέτειο διοργανώνουν έως τις 5 Νοεμβρίου μοναδικά event, test drive, πάρτι, ενώ θα προσφέρουν ξεχωριστά προνόμια στους φίλους της μάρκας και όχι μόνο. Ειδικότερα:

The Concerts x Sakis Rouvas: Το νέο Golf θα πλαισιώσει τον κορυφαίο σταρ Σάκη Ρουβά στο δεύτερο live show που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη (το πρώτο έγινε στις 14/9 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας). Μέσω των social media της Volkswagen Ελλάδος, οι fun του Golf και του Έλληνα καλλιτέχνη θα μπορούν να διεκδικήσουν διπλές προσκλήσεις για να συμμετέχουν στο ξεχωριστό event.

The Festival: Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Golden Hall στο Μαρούσι, οι 8 θρυλικές γενιές του Golf, η συλλεκτική επετειακή έκδοση του “50 years”, όλη η οικογένεια SUV και τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, μας υποδέχονται από τις 10:00 σε ένα μοναδικό ολοήμερο πάρτι με πολλά happenings, εκπλήξεις, special καλεσμένους και μια iconic συναυλία στις 20:00 από τον Σάκη Ρουβά. Παρουσιάζει ο Θέμης Γεωργαντάς.

*Αφορά περιορισμένο αριθμό θέσεων. Μείνετε συντονισμένοι με τα social media της Volkswagen Greece για να ενημερωθείτε πως θα κλείσετε τη θέση σας. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.volkswagen.gr/golf-50-celebration.
The Parade: Οι fun του Golf και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Golf και την επετειακή του έκδοση “50 years” καθώς και τις 7 προηγούμενες γενιές του μοντέλου, αλλά και όλη τη γκάμα των αυτοκινήτων Volkswagen, στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων.

Το νέο Golf είναι είναι ετοιμοπαράδοτο, με 4 χρόνια εγγύηση και τιμή από 23.950 €. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των εορτασμών και για 50 ημέρες (17 Σεπτεμβρίου – 5 Νοεμβρίου), θα ισχύσουν συνδυαστικά σε κάθε παραγγελία του νέου Golf, τα εξής μοναδικά προνόμια:

Δώρο τα 2 πρώτα service προγραμματισμένης συντήρησης.
Με κάθε ανταλλαγή μοντέλου Volkswagen με οποιοδήποτε νέο μοντέλο της μάρκας, όφελος 500 €.