Στην Auto Athina 2024, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, θα συμμετέχουν περισσότερες από 40 μάρκες από την αγορά αυτοκινήτου, φέρνοντας στο προσκήνιο πάνω από 200 νέα μοντέλα και τουλάχιστον 20 πανελλαδικές πρεμιέρες.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα (4 Οκτωβρίου) στις 18:45, στην Press Day της Auto Athina 2024, από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Στην έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΑ, τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν επίσημα για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους είναι τα ακόλουθα.

Στο περίπτερο της Alfa Romeo θα πρωταγωνιστεί η Junior, το νέο B-SUV της ιταλικής εταιρείας που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό κοινό. Επίσης, η 4η γενιά της BMW X3, του επιτυχημένου SUV της βαυαρικής εταιρείας θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα.

Η κινεζική BYD θα δώσει ισχυρό παρών, με την πλήρη γκάμα της. Πέραν από το νέο plug-in υβριδικό D-SUV BYD SEAL U DM-i που μόλις παρουσιάστηκε στην Ελλάδα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά στη χώρα μας το plug-in υβριδικό off-road όχημα YANGWANG U8, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της μάρκας, το αμιγώς ηλεκτρικό supercar 1.300 ίππων YANGWANG U9, καθώς και το τετρακίνητο υβριδικό off-road SUV FANGCHENGBAO BAO 5.

Τα νέα Citroen C3 και C3 Aircross πραγματοποιούν την πανελλήνια πρεμιέρα τους, πολύ πριν από το επίσημο λανσάρισμά τους στην ελληνική αγορά. Το Cupra Tavascan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV της μάρκας θα κάνει το πανελλαδικό του ντεμπούτο στην Auto Athina 2024 και θα οδηγήσει την εταιρεία στη μεγαλύτερη κατηγορία των D-SUV. Παράλληλα, στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, η Dacia θα παρουσιάσει όλη τη σύγχρονη γκάμα της, με το καινούργιο Duster 3ης γενιάς να έχει πρωταγωνιστική θέση.

Η κινεζική DFSK θα κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα, λίγο μετά την έναρξη των τριών μοντέλων της (500, 600 και E5) στην ελληνική αγορά, καθώς και την πρεμιέρα στη χώρα μας του σκληροτράχηλου SUV Mengshi M-Hero 917. Στο περίπτερο της Fiat θα πρωταγωνιστεί το 600, το καινούργιο B-SUV της ιταλικής μάρκας, καθώς και το ανανεωμένο Panda.

To Ford Capri, ένα μοντέλο που αναβιώνει ως ηλεκτρικό SUV θα κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο περίπτερο της εταιρείας, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και την κορυφαία έκδοση Dark Horse της νέας Mustang, καθώς και τα νέα Explorer και Puma. H Honda θα παρουσιάσει το ανανεωμένο HR-V, το C-SUV που αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας σε πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς και το νέο Civic Type R.
Στο περίπτερο της Hyundai, κεντρικό ρόλο θα έχει το ανανεωμένο Tucson, το C-SUV της εταιρείας που διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά και θα πλαισιωθεί από τo νέο, 5ης γενιάς, Santa Fe, το μεγάλο SUV της μάρκας. Η Jeep θα παρατάξει την πλήρη της γκάμα, με το Avenger να έχει κεντρική θέση, πλαισιωμένο από τα Renegade και Compass καθώς και τα δύο κορυφαία μοντέλα της μάρκας, το Wrangler και το Grand Cherokee.

Την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα θα κάνει και το καινούργιο Kia EV3, το μικρότερο SUV της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας. Η κινεζική Leapmotor, που αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ευρώπη μέσω κοινοπραξίας με την Stellantis, θα δώσει «το παρών» με δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει αρχικά στην ελληνική αγορά, το Τ03, το πιο προσιτό αυτοκίνητο πόλης με αυτόματο κιβώτιο, και το C10, το D-SUV που αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας.

H MG θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Cyberster, το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της, μαζί με δύο νέα C-SUV: τη δεύτερη γενιά του HS και του υβριδικού ZS Max Hybrid+, το οποίο λαμβάνει το ίδιο σύστημα κίνησης με το MG3. Στο περίπτερο της Mazda, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 7θέσιο CX-80, το μεγαλύτερο SUV της ιαπωνικής εταιρείας για την ευρωπαϊκή αγορά.
Η MΙΝΙ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το ηλεκτρικό compact crossover Aceman, καθώς και το 5θυρο Cooper. Την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα θα κάνει και το Opel Frontera, το νέο μοντέλο της εταιρείας που αναβίωσε ως ένα προσιτό SUV που θα αντικαταστήσει το Crossland, καθώς και τo νέας γενιάς Grandland.

H Peugeot θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρεμιέρα το νέο 5008, πριν από την έναρξη της εμπορικής του πορείας στην ελληνική αγορά και θα πλαισιωθεί από το 3008, που μόλις έκανε το ντεμπούτο του. Στο περίπτερο της Porsche θα φιγουράρει η Macan, το ηλεκτρικό SUV που παρουσιάστηκε επίσημα επί ελληνικού εδάφους πριν από λίγες ημέρες, και την ανανεωμένη 911, που στην κορυφαία έκδοση GTS διατίθεται για πρώτη φορά με υβριδικό κινητήριο σύνολο.
Πρωταγωνιστική θέση στο περίπτερο της Renault θα έχει το ανανεωμένο Captur το επιτυχημένο B-SUV της γαλλικής μάρκας, που μόλις λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά. Η Subaru θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του νέου Forester 6ης γενιάς, του σκληροτράχηλου 4×4 της ιαπωνικής εταιρείας. Την πρώτη του εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους θα κάνει και το πρωτοποριακό ηλεκτρικό pick-up φορτηγό Tesla Cybertruck.

Τέλος, το κορυφαίο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volvo, το EX90, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, μόλις λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις του σε πελάτες. Σημαντικός πόλος έλξης για το κοινό της έκθεσης θα είναι το νέο μικρό SUV EX30, το πιο βιώσιμο Volvo που κατασκευάστηκε ποτέ.