Το ταξί του μέλλοντος θα είναι ένα πολυτελές, ευρύχωρο, διθέσιο, αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τουλάχιστον αυτό είναι το όραμα της Verne, για το ταξί του μέλλοντος.

Δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Rimac και σχεδιάστηκε από τον ίδιο άνθρωπο που σχεδίασε το Rimac Nevera.

To Verne αποκαλύφθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και είναι ιδιαίτερα φουτουριστικό, καθώς από το εσωτερικό απουσιάζουν πλήρως τα συμβατικά χειριστήρια του οδηγού. Δεν υπάρχει τιμόνι, ταμπλό και πεντάλ. Αντί αυτών, υπάρχει μια τεράστια οθόνη για την ψυχαγωγία των επιβατών, δύο καθίσματα και γυάλινη οροφή με στρογγυλεμένες άκρες για πανοραμική θέαση της πόλης.

Οι επιβάτες χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής θα μπορούν να προσαρμόσουν το εσωτερικό του ρομποταξί στις ανάγκες τους, να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του κλιματισμού, τον φωτισμό, ή την μουσική.

Για να μπορέσει κάποιος να μετακινηθεί με το ρομποταξί, θα πρέπει να το καλέσει μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο Mate Rimac, ένας από τους ανθρώπους πίσω από το project, δήλωσε σχετικά: «Στη Verne, πιστεύουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να είμαστε πρώτοι, αλλά να δημιουργήσουμε την τέλεια εμπειρία για τον πελάτη. Κάθε πελάτης μας θα έχει καλύτερη εξυπηρέτηση από την καλύτερη υπηρεσία κινητικότητας που απολαμβάνουν σήμερα οι πολύ πλούσιοι, μέσω μιας υπηρεσίας που θα είναι προσιτή για όλους. Θα έχουν έναν ασφαλή και αξιόπιστο οδηγό, ένα όχημα με περισσότερους εσωτερικούς χώρους και άνεση από τις καλύτερες λιμουζίνες σήμερα και μια υπηρεσία που θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε πελάτη με κάθε δυνατό τρόπο».

Το ρομποταξί θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κροατία, από το 2026, ενώ έχουν πέσει υπογραφές για έναρξη λειτουργίας σε άλλες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία αλλά και στην Μέση Ανατολή.