Σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα αλλά και στον σχεδιασμό του αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης. Ο κ. Μυλωνάκης απαντώντας σχετικά για το κολυμβητήριο και το Δημαρχείο τόνισε: «Υπήρξε σωρεία λαθών, κακών χειρισμών και ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων των προηγούμενων διοικήσεων».

Σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, θεωρείται πώς έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία από τον Δήμο σας;

Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, θέσαμε τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας σε προτεραιότητα. Δυστυχώς στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα είτε γίνονταν στο παρά πέντε, η ήταν αφημένα στην τύχη τους. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς ήδη έχουμε ολοκληρώσει τον καθαρισμό όλων των οικοπέδων και των ελεύθερων χώρων που ανήκουν στον Δήμο, ξεκινώντας από τα σχολεία που ήταν κλειστά την περίοδο του Πάσχα, διαδικασία που εννοείται, όπου απαιτείται, θα επαναλαμβάνεται. Παράλληλα τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας  μας  κάνουν καθημερινά περιπολίες στον Υμηττό και στο Λόφο Τσακού, έχουμε σε καθημερινή βάση δύο μικρά οχήματα και ένα μεγάλο πυροσβεστικό σε ετοιμότητα, προχωράμε σε συνεχείς αποψιλώσεις στον Υμηττό όπου έχουμε  τοποθετήσει και νέες δεξαμενές, μέσω του ΣΠΑΥ, ενώ με πόρους από το πράσινο ταμείο πολύ σύντομα θα δημιουργήσουμε στον Υμηττό-στα όρια του Δήμου μας- αντιπυρικές ζώνες, ενώ για την ενίσχυση της προστασίας των επικίνδυνων ζωνών, θα αξιοποιήσουμε και την τεχνολογία, μέσα από τη χρήση drones. Τέλος θέλω να επισημάνω πως ο Δήμος μας έχει πλέον ολοκληρωμένο σχέδιο προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς. Για εμάς η πρόληψη είναι το  Α και το Ω σε όλη αυτή την προσπάθεια να θωρακίσουμε αποτελεσματικά την πόλη μας.

 Ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με το Δημαρχείο και το Κολυμβητήριο

Το Δημαρχείο και το κολυμβητήριο είναι οι δύο ανοιχτές «πληγές» για την πόλη μας, καθώς πρόκειται για δύο έργα με πολλά  προβλήματα. Αυτό το γνωρίζαμε. Εκείνο που δεν φανταζόμασταν είναι ότι οι προηγούμενες διοικήσεις θα μας εγκαλούσαν στους σχεδόν 5 μήνες διοίκησης, γιατί «δήθεν» δεν έχουμε βρει ακόμα  λύσεις. Ας μην κρυβόμαστε. Υπήρξε σωρεία λαθών, κακών χειρισμών και ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων των προηγούμενων διοικήσεων που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Σε ότι αφορά  το  Δημαρχείο ως διοίκηση είμαστε σε συνεχή ανοιχτή γραμμή με την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Χαρδαλιά, προκειμένου από κοινού να βρούμε μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση. Και θα βρούμε. Σε αυτό δεσμεύομαι. Σε ότι αφορά το κολυμβητήριο εκτός από τα προβλήματα με  τις λάθος εγγραφές στο κτηματολόγιο για τα οποία ήταν ενήμερες και οι δύο προηγούμενες διοικήσεις και δεν έκαναν τίποτα, το  βασικό ζητούμενο είναι να βρούμε τη χρηματοδότηση που λείπει, καθώς από  την προηγούμενη δημοτική αρχή έχει υπογραφεί μία σύμβαση προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, ωστόσο μόνο για τα 2 εκατ. έχει εγκριθεί δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Τα υπόλοιπα 3 εκατ. είναι στον αέρα, αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι. Το θέλουμε το κολυμβητήριο, θα αναζητήσουμε χρηματοδοτήσεις μαζί με την Περιφέρεια και θα το ολοκληρώσουμε πάση θυσία. Είναι το στοίχημά μας αυτό.

Να περάσουμε στο δημοτικό έργο. Πώς εξελίχθηκε το πρώτο διάστημα της παρούσας θητείας;

Δεν θα σας κρυφτώ. Δεν ήταν και δεν είναι εύκολα όλα αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε. Ενδεικτικά να σας πω ότι προϋπολογισμό ψηφίσαμε τον Μάρτιο. Μέχρι τότε δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε μία λάμπα. Κληρονομήσαμε  πολλά  προβλήματα και εκκρεμότητες, ενώ  έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ισχυρά κατεστημένα που θέλουν να κρατούν την πόλη πίσω. Αλλά δεν πτοούμαστε. Το 2024 είναι για εμάς έτος εσωτερικής οργάνωσης, στοχευμένων δράσεων βελτίωσης της καθημερινότητας και διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων προκειμένου να κάνουμε το πρόγραμμα μας πράξη. Δεσμευθήκαμε στους πολίτες ότι η πόλη μας θα αλλάξει και αυτή μας την υπόσχεση θα την τηρήσουμε στο ακέραιο.

 Τι περιμένουμε από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής το επόμενο διάστημα;

Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην καθημερινότητα και τη διευκόλυνση των πολιτών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εντατικοποιήσουμε τις δράσεις καλλωπισμού και εξωραϊσμού των χώρων πρασίνου, αλλά και τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας με αύξηση δρομολογίων των σαββατοκύριακο, εντατικό πλύσιμο των κάδων και άλλα. Ήδη επαναφέραμε τη λειτουργία των καφέ κάδων που θα έχει και περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη για το Δήμο μας. Παράλληλα μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε αποκαταστάσεις φθορών στο οδόστρωμα, παρεμβάσεις σε φθορές στα σχολεία και θα ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των φωτιστικών της πόλης προκειμένου να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αντικατάστασης τους από νέα, τύπου led.

 Πώς θέλετε να είναι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο τέλος της θητείας;

Θέλουμε  μία πόλη ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Φιλική, βιώσιμη, με υψηλή ποιότητα ζωής για ενήλικες  και παιδιά. Μια πόλη ασφαλή, που θα χαίρεσαι να ζεις. Θα συνεχίσουμε την εντατική δουλειά και έχοντας πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο, σιγά-σιγά αλλά σταθερά η Αγία Παρασκευή θα αλλάξει.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή