Του Λευτέρης Κοσμόπουλου*

Το μέλλον στην Αττική περνά μέσα από συντονισμένο σχεδιασμό, με τον πολίτη στο επίκεντρο. Για αυτό, ως Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, προχωράμε σε συντονισμένο και ολιστικό σχέδιο για κάθε γειτονιά της Αττικής.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, ως Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων και Εφαρμογών Περιφέρειας Αττικής, εντάσσονται σημαντικές δράσεις, όπως τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, οι χρήσεις και η πολιτική γης, αλλά και ο συντονισμός και προγραμματισμός μελετών και προγραμμάτων εφαρμογής του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής.

Είμαστε εδώ για να θέτουμε στόχους και να τους κάνουμε πράξη. Στο σχέδιο και την δουλειά που κάνουμε για την περιοχή μας, είμαστε μακριά από μικροπολιτικές συμπεριφορές, καθότι προέχει το όφελος των συμπολιτών μας και η πρόοδος του τόπου μας.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας και από το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο στον Ασπρόπυργο, δεσμευτήκαμε και εργαζόμαστε με σκοπό την ισόρροπη ανάπτυξη, την ευημερία και την καλύτερη ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. Οι παρεμβάσεις μας εντάσσονται σε έναν ευρύτερο ολιστικό σχεδιασμό που έχουμε για το μέλλον του τόπου μας. 

Η Δυτική Αττική, ιδιαίτερα, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης. Έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά ένα ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Δυτική Αττική, ύψους 545,35 εκατ. ευρώ, με έμφαση στις υποδομές, την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική θωράκιση, το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή και την επιχειρηματικότητα.

Σε αυτό το σχέδιο, λαμβάνουμε υπόψιν μας τόσο την ανάπτυξη και την οικονομία στην περιοχή μας, όσο και τα πλεονεκτήματά της, με τις ομορφιές, σε βουνό και θάλασσα. Κλείνοντας, με την ευκαιρία του άρθρου αυτού, προσκαλώ τους αναγνώστες να επισκεφθούν τη Δυτική Αττική, να απολαύσουν τις όμορφες, πολύ προσιτές και καθαρές παραλίες της περιοχής μας, που απέχουν ούτε μισή ώρα από την πρωτεύουσα.

*Ο κ. Κοσμόπουλος είναι αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων και Εφαρμογών Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή