Για όλους και για όλα μίλησε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, ο οποίος επέστρεψε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές στο «τιμόνι» του Δήμου. Ο κ. Κουτελάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί μόλις ανέλαβε, τα έργα και τις δράσεις που δρομολόγησε αλλά και στο «ασφυκτικό» οικονομικό πλαίσιο που ισχύει για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για να καλυτερεύσετε την καθημερινότητα των πολιτών της Ν. Σμύρνης;

Ήδη από τις πρώτες μέρες βελτιώσαμε το επίπεδο καθαριότητας της πόλης σε βαθμό που οι συμπολίτες μας εκδηλώνουν καθημερινά την ικανοποίησή τους και σημειώνουν τη διαφορά. Το επίπεδο καθαριότητας της πόλης μας βελτιώνεται συνέχεια μέχρι να φτάσουμε σε επίπεδα πρότυπου και ζηλευτού Δήμου, όπως ήμασταν από το 2000 μέχρι το 2014.

Δημοπρατήθηκε έργο 1.000.000 ευρώ για επισκευή και συντήρηση των μεγάλων αλλά κατεστραμμένων και φθαρμένων σε μεγάλη έκταση ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ της πόλης μας.

Ξεκίνησε πρόγραμμα “Δημιουργικής και αθλητικής απασχόλησης” για 650 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών για πέντε (5) εβδομάδες και αντίστοιχο 150 νηπίων, και πήγαν ήδη διακοπές 7ημερες πάνω από 450 μέλη των ΚΑΠΗ με γενναία επιδότηση του Δήμου.

Τις μέρες αυτές ξεκινά το «Πρόγραμμα Δημιουργικής Κοινωνικής Δραστηριότητας Τρίτης Ηλικίας» με δικαιούχους πολλούς συνδημότες μας και το πρόγραμμα «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ τα απογεύματα» με νέο Πρόγραμμα για τα παιδιά και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Σε ποια ζητήματα πιστεύετε ως δημοτική αρχή ότι πρέπει να επιταχύνετε;

Στο Πράσινο, την συντήρησή του, την ανάπτυξή του, τη βελτίωσή του. Τις δενδροφυτεύσεις στα πεζοδρόμια και τη δημιουργία «πράσινων» διαδρομών στην πόλη .Στην επανασύσταση της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Στην έναρξη κατασκευής Υπόγειων Γκαράζ και στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου 3500 θέσεων στην οδό Αρτάκης. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου είναι στις προτεραιότητές μας.

Πώς εξελίσσεται ο σχεδιασμός σας σχετικά με τα ζητήματα των υποδομών;

Βάζουμε μπροστά για υπόγεια Γκαράζ (Στάθμευσης) γιατί μας λείπουν οι θέσεις πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των συμπολιτών μας και που ταλαιπωρούνται καθημερινά στην αναζήτησή τους. Ξεκινάμε νέα νηπιαγωγεία για να ξηλώσουμε τους προκάτ καταυλισμούς που έφτιαξε η απελθούσα Δημοτική Αρχή. Δημοπρατούμε ένα κλειστό τύπου «μπαλόνι» αθλητικό προπονητήριο. Σχεδιάζουμε 2 νέα 5x5 Γήπεδα. Βελτιώνουμε με σημαντικά έργα τις συνθήκες στο Άλσος της πόλης και ξεκινάμε τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις…αυτά έτσι για μια πρόγευση. Πολιτιστικό Κέντρο και Δημαρχείο οι μεγάλες μας ελλείψεις….αυτά προσεχώς.

Πώς εξελίχθηκε το πρώτο διάστημα της νέας θητείας. Τι περιμένουμε από τον Δήμο Ν. Σμύρνης το επόμενο διάστημα;

Εξελίσσεται σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, σε συνθήκες ιδιότυπου «μνημονίου», σε καταστάσεις μεγάλης «λιτότητας». Αυτό βρήκαμε και αυτό αλλάζουμε με δύσκολες αποφάσεις και τομές. Το 2025 ελπίζουμε με τα δραστικά μέτρα που λαμβάνουμε καθημερινά να ξημερώσει…πιο «ηλιόλουστο» οικονομικά για να «στηρίξει» τον Προγραμματισμό μας. Περιμένετε συνέπεια… με λογισμό και με όνειρο. Σταθερότητα και εκπλήξεις…Περιμένετε άνοδο του Δήμου μας ξανά στην Α’ Εθνική των Δήμων…Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά από ανόδους αφού είμαστε ο πρώτος Δήμος στον Αθλητισμό της χώρας, αν όχι της Ευρώπης.

Πώς θέλετε να είναι ο Δήμος Νέας Σμύρνης στο τέλος της πενταετίας;

Κοινωνικά πρωτοπόρος, Ενεργειακά ουδέτερος, Αθλητικά πρωταγωνιστής, Πολιτιστικά διακριτός, Περιβαλλοντικά πράσινος, Κινητικά βιώσιμος.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή