Εφ’ όλης ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Μάριος Ψυχάλης. Ο κ. Ψυχάλης μίλησε μεταξύ άλλων για το σημαντικό επίτευγμα να μειώσει ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης την ταφή των απορριμμάτων και μάλιστα σε σύντομο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του. Επίσης αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον της πόλης του.

Σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, θεωρείται πώς έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία από τον Δήμο σας; Πώς λειτούργησαν οι δημότες με τον καθαρισμό οικοπέδων;

O Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης διαθέτει 1 πυροσβεστικό όχημα και μια υδροφόρα. Η ετοιμότητα μας είναι τέτοια που μέχρι στιγμής σε δύο πυρκαγιές (Κηφισιά 12/06 και Σταμάτα 30/06) έχουμε στείλει προσωπικό και οχήματα, ενώ συμμετείχα και προσωπικά στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Τα 3 δάση μας (Μορέλλα, Κάσδαγλη, Αργύρη) είναι πλήρως καθαρισμένα από το προσωπικό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ σε εξωτερική εργολαβία. Η πλειοψηφία των δημοτών ανταποκρίνεται στον καθαρισμό, με ελάχιστες εξαιρέσεις, στις οποίες επιβάλλεται το σχετικό πρόστιμο.

Καταφέρατε σημαντική μείωση στην ταφή των απορριμμάτων. Πώς το πετύχατε και πως θα ενισχύσετε την ανακύκλωση;

Η ανακύκλωση αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Αγοράσαμε 40 νέους μπλε κάδους, 40 νέους κίτρινους κάδους (μόνο χαρτί), τοποθετήσαμε 60 καφέ κάδους (βιοαπόβλητα), ενώ άμεσα αγοράζουμε ακόμα 100 κάδους ανακύκλωσης. Δίνουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις για να αυξήσουν την ανακύκλωση, ενώ επιβάλλουμε πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τον κανονισμό καθαριότητας.

Πώς εξελίχθηκε το δημοτικό έργο στο πρώτο διάστημα της παρούσας θητείας;

Έχουμε δώσει έμφαση στην καθημερινότητα πραγματοποιώντας έργο. Πιο συγκεκριμένα παραδώσαμε 1,2 στρέμμα νέων κοινόχρηστων χώρων, ενώ ξεκινήσαμε την κατασκευή της κεντρικής πλατείας Πεύκης (Πέρρου) 3,7 στρεμμάτων. Τοποθετούμε φωτοβολταικά σε σχολεία, αλλάζουμε τις τουαλέτες, βάζουμε νέους καυστήρες φυσικού αερίου, όπως επίσης εκτελούμε τα έργα που η προηγούμενη δημοτική αρχή ωρίμασε. Αλλάζουμε όλο τον φωτισμό με LED, όπως επίσης ασκούμε κοινωνική πολιτική (summer camp, ΚΔΑΠ, καλοκαιρινά μπάνια ΚΑΠΗ, κ.λπ.)

Τι περιμένουμε από τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης το επόμενο διάστημα;

Δημιουργούμε νέους κοινόχρηστους χώρους και αυξάνουμε το πράσινο, προβαίνουμε σε ασφαλτόστρωση 70 στρεμμάτων δρόμου, παρεμβαίνομε με την ανάπλαση της οδού Βρυούλων και Αγωνιστών, όπως επίσης παρεμβαίνουμε στα πεζοδρόμια της Λ. Ειρήνης. Του χρόνου θα γίνει μια σημαντική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία Λυκόβρυσης, με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την αύξηση του μεγέθους της πλατείας.

Πώς θέλετε να είναι ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης στο τέλος της θητείας;

Πιο πράσινος, πιο φιλικός σε κάθε πολίτη, με περισσότερους χώρους αθλητισμού, πάρκα, καλύτερους δρόμους, καλύτερα σχολεία και παιδικές χαρές. Σκοπός μας είναι να αποκτήσει η δημοτική ενότητα Λυκόβρυσης στεγασμένο χώρο άθλησης, να αξιοποιηθεί το οικόπεδο της ΑΓΕΤ Ηρακλής και να κατασκευαστεί η πλατεία Α. Παπανδρέου στη Λυκόβρυση.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή