Στην απόκτηση του κτήματος Κουτσουμπέλη αλλά κι όσα σχεδιάζονται και υλοποιούνται στον Δήμο Μεταμόρφωσης, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Στράτος Σαραούδας. Όπως τόνισε ο ίδιος: «μπορεί ήδη να έχουμε πετύχει πολλά, ωστόσο μπορούμε και μας αξίζουν ακόμη περισσότερα. Τα θεμέλια τα έχουμε βάλει και πάνω σε αυτά δουλεύουμε».

Σχετικά με την αντιπυρική περίοδο, θεωρείτε πώς έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία από τον Δήμο σας; Πώς λειτούργησαν οι δημότες με τον καθαρισμό οικοπέδων;

Στο Δήμο Μεταμόρφωσης έχουμε ενισχύσει σημαντικά την Πολιτική Προστασία και την αρμόδια Διεύθυνση, με οχήματα, εξοπλισμό, συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης και πλέον μια ομάδα ικανών εθελοντών. Μια ομάδα που δηλώνει «παρών» οπουδήποτε χρειαστεί, όπως έγινε πρόσφατα με την πυρκαγιά στις γειτονικές Αχαρνές.

Όσον αφορά στον καθαρισμό των οικοπέδων,  ενημερώσαμε εγκαίρως τους δημότες μας, όπως προβλέπεται από το νόμο, για την σχετική υποχρέωσή τους, και στη συνέχεια τόσο με ιδία μέσα όσον και με μια εργολαβία καθαρίσαμε περισσότερα από 400 οικόπεδα, πάντοτε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Καταφέρατε και αποκτήσατε το κτήμα Κουτσουμπέλη. Πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη για τον Δήμο και πώς φτάσατε σε αυτή την αγορά;

Με αγώνα, επιμονή και υπομονή!

Πρόκειται για την πιο σημαντική αγορά στην ιστορία της πόλης μας. Για σχεδόν δέκα στρέμματα στην είσοδο της πόλης, με κτίσματα τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως μνημείο νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο επιδιώκουμε ως Δήμος Μεταμόρφωσης να αποκτήσουμε από το 2005.

Και όχι απλά το αποκτήσαμε, αλλά το κάναμε με τον σωστό τρόπο και το σωστό τίμημα, σχεδόν ένα εκατομμύριο Ευρώ λιγότερα από την αρχική εκτίμηση. Το επόμενο βήμα είναι να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και να το αναστηλώσουμε, σεβόμενοι τον ιστορικό χαρακτήρα των κτισμάτων εντός του κτήματος.

Ένα έργο το οποίο σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του εμπορικού τριγώνου της Μεταμόρφωσης μέσω του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» και άλλα γειτονικά έργα θα αλλάξει σημαντικά την φυσιογνωμία της πόλης μας και θα αποτελέσει πολιτιστικό πόλο έλξης για όλη την Αττική.

 

Πώς εξελίχθηκε το δημοτικό έργο στο πρώτο διάστημα της παρούσας θητείας;

Έχοντας το πλεονέκτημα να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, τα πήγαμε καλά. Και μάλιστα ξεκινώντας συχνά από το μηδέν, έχοντας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και την γραφειοκρατία.

Είμαστε πλέον μέσα σε κάθε χρηματοδότηση, έχουμε ολοκληρώσει σημαντικά έργα, όπως ενδεικτικά (καθώς είναι δεκάδες τα έργα) το ανακαινισμένο Κολυμβητήριο, το νεότευκτο 2ο Λύκειο, την ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολείων, τα νέα πεζοδρόμια και τις διανοίξεις δρόμων, ενώ έχουμε βάλει τα θεμέλια και για τα επόμενα χρόνια.

Τι περιμένουμε από τον Δήμο Μεταμόρφωσης το επόμενο διάστημα;

Έργα, σκληρή δουλειά και προσπάθεια σε κάθε επίπεδο να αλλάξουμε επίπεδο! Και μπορεί ήδη να έχουμε πετύχει πολλά, ωστόσο μπορούμε και μας αξίζουν ακόμη περισσότερα. Τα θεμέλια τα έχουμε βάλει και πάνω σε αυτά δουλεύουμε.

Ενδεικτικά και πάλι αναφέρω, όσον αφορά το επόμενο διάστημα, την ενεργειακή αναβάθμιση των υπόλοιπων σχολείων μας, την κατασκευή δευτέρου ορόφου πάνω από τους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς, την επέκταση της τοπικής μονάδας υγείας και την διεκδίκηση αναβάθμισής της σε Κέντρο Υγείας, το 10ο Νηπιαγωγείο, την αξιοποίηση των κτημάτων Κουτσουμπέλη, Κουμπούρη και Λαμπάκη, τον παλαιό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που θα αναστηλωθεί και θα γίνει χώρος πολιτισμού.

Πώς θέλετε να είναι ο Δήμος Μεταμόρφωσης στο τέλος της θητείας;

Το όραμά μου το οποίο με έκανε να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι να πάψει η Μεταμόρφωση να χάνει ευκαιρίες και να πάρει τη θέση που της αξίζει. Να γίνει η πόλη που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ επαγγελματίας πολιτικός ή πολιτικάντης.

Τι θέλω λοιπόν; Τα πάντα για τον τόπο μου! Πώς θα είμαι ικανοποιημένος; Να βλέπω ότι μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα υπάρχει σοβαρή πρόοδος. Ότι γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Έργα και όχι λόγια.

Θέλω η Μεταμόρφωση, η πόλη που μεγάλωσα, εργάζομαι και ζω με την οικογένειά μου, να γίνεται συνεχώς καλύτερη.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή