Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σπανάκη, με τον δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Στέλιο Μαμαλάκη. Στη συνάντηση τον δήμαρχο συνόδευε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κάππος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Μαμαλάκης, αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, καθώς και σε σημαντικές ελλείψεις υποδομών και σχολείων. Επιπλέον έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν σε αρμοδιότητες και χρονοβόρες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού.

Ο υφυπουργός κ. Σπανάκης εξέφρασε τη πρόθεσή του να αντιμετωπίσει θετικά τα ζητήματα που αφορούν έργα και υποδομές, ενώ ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι σταδιακά δρομολογείται η κατάρτιση νέου νομοθετικού πλαισίου που θα βάλει τέλος σε θεσμικά προβλήματα που απασχολούν τους δήμους. Επιπλέον επισήμανε ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου είναι μια περιοχή που γνωρίζει, καθώς αποτελεί μέρος της εκλογικής του περιφέρειας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε επόμενη συνάντηση να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης και υλοποίησης ώριμων έργων.

«Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας να συναντηθούμε. Η θετική αντιμετώπιση των ζητημάτων που του θέσαμε, αποτελεί μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα μπορέσει να στηρίξει την υλοποίηση σημαντικών έργων. Για τα έργα αυτά σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες», σημείωσε ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης.