Χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα λάβει ο Δήμος Πετρούπολης για αναβάθμιση των σχολείων και των κλειστών γυμναστηρίων, με την πρόταση να γίνεται δεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών και αρμόδιο υπουργό, Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Σίμο.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης κατά τη διάρκεια της συνάντησης έθεσε στον υπουργό Εσωτερικών το ζήτημα της αναντίστοιχης με τις πραγματικές ανάγκες κρατικής χρηματοδότησης και τα πολυεπίπεδα ζητήματα που αυτό το γεγονός δημιουργεί, καθώς και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών.

Συνέπεια αυτών είναι να εμποδίζεται η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών καθώς και η υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η Πετρούπολη.

Λιβάνιος: Τις επόμενες ημέρες η έξτρα δόση κρατικής χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών, τις επόμενες μέρες, θα δοθεί μια έξτρα δόση κρατικής χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων και μία επιπλέον για τη λειτουργία των σχολείων.

Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό πως υπάρχει ώριμη μελέτη για εργασίες και παρεμβάσεις βελτίωσης των σχολείων, ύψους 1 εκ. 100 χιλιάδων ευρώ, καθώς και προμελέτη για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των κλειστών γυμναστηρίων στην πόλη, ζητώντας του αμφότερα τα έργα να ενταχθούν στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου.

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος έκανε δεκτά τα αιτήματα και άμεσα θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες, στο θεσμικό πλαίσιο, κινήσεις για την υλοποίηση της δέσμευσής του.