«Ανάπτυξη ενός σχεδίου υγειονομικής προστασίας», άρθρο του Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας Αρμόδιου Δρίκου
Άρθρο στο eota
Οι Δήμοι σε κάθε κοινωνική περίοδο, είτε οικονομικής είτε υγειονομικής κρίσης, έχουν αποδείξει ότι αποτελούν φορείς σταθερότητας, τόνισε ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος
Του ΑΡΜΟΔΙΟΥ Γ. ΔΡΙΚΟΥ
Οι Δήμοι σε κάθε κοινωνική περίοδο, είτε οικονομικής είτε υγειονομικής κρίσης, έχουν αποδείξει ότι αποτελούν φορείς σταθερότητας. Ως Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στοχεύουμε στην πραγματοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών, για να συνεχίσουμε να επιτελούμε τον υποστηρικτικό ρόλο, που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.
Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδύλλιας, με τίτλο «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία με την Αυτοδιοίκηση μπροστά», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο μας, αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του Δήμου μας, καθώς πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ανακοινώσεις από διακεκριμένους ιατρούς, επιστήμονες, αλλά και στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κεντρικός άξονας των διαπιστώσεων που προέκυψαν ήταν η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη της υγείας, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών.
Οι εργασίες του Συνεδρίου σηματοδότησαν την έναρξη μίας νέας εποχής εξωστρέφειας και συνεργασίας, όπου οι Δήμοι πλέον θα έχουν τον πρώτο ρόλο στην διαχείριση των ζητημάτων υγείας, περιβάλλοντος και κοινωνικής φροντίδας. Επιπροσθέτως, γινόμαστε ο πρώτος Δήμος που υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΕΔΔΥΠΠΥ για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.
Ο σκοπός του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας είναι η συνεργασία μεταξύ του Δικτύου και του Δήμου για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου υγειονομικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση του Δήμου σχετικά με την επιχειρησιακή αναγκαιότητα και τα προσδοκόμενα οφέλη από την εφαρμογή του σχεδίου και η βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσω στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών.
Μετά το ολοκληρωμένο «1ο Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας της πόλης» για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών αναπτύσσουμε μία ακόμη πρωτότυπη, πολύπλευρη και πολυποίκιλη δράση ανθρωπιστικής φύσεως.
Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 ∆ήµοι, 5 Περιφέρειες 600 σύνεδροι με φυσική παρουσία και το παρακολούθησαν διαδικτυακά μέσα από Live streaming πάνω από 400 συμμετέχοντες από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα. Είναι ώρα, μέσα από συνεργασίες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βγει μπροστά, στην πρώτη γραμμή, αναπτύσσοντας στρατηγικές που θα δώσουν βιώσιμες λύσεις , και θα διασφαλίσουν την πρόσβαση στην υγεία και την ευημερία σε όλους τους δημότες μας.
*Δημάρχου Μάνδρας- Ειδυλλίας
Δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφόρησε στις 26/11