Η Novibet τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται αναμφίβολα μεταξύ των εταιρειών που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον με τη ραγδαία ανάπτυξή τους.

Βασικοί δείκτες αυτής της αναπτυξιακής τροχιάς είναι, μεταξύ άλλων, η συνεχής αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, καθώς και το στρατηγικό πλάνο επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού και κυρίως της Λατινικής Αμερικής.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια η εταιρεία έχει διπλασιάσει τoν αριθμό των ανθρώπων που απασχολεί, με δραστηριότητα σε οκτώ αγορές, και ένα πλάνο επέκτασης πολλά υποσχόμενο, λαμβάνοντας υπόψη τους ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσιάζει μέχρι στιγμής.

Παράλληλα με τη δυναμική της παρουσία και την επέκταση εκτός συνόρων, η Novibet διατηρεί στους βασικούς πυλώνες της, την κοινωνική προσφορά μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς Giant Heart. Με πρεσβευτές τους κορυφαίους αθλητές Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Τσιμίκα, η εταιρεία επιστρέφει συνεχώς αξία στην κοινωνία, υλοποιώντας δράσεις που στηρίζουν τοπικές κοινότητες και οργανισμούς με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο.


Αύξηση ανθρώπινου δυναμικού και δημιουργία νέου hub στην Κρήτη

Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η προσαρμοστικότητα που επιδεικνύει στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας είναι απόρροια της επένδυσης στον ανθρώπινο παράγοντα. Η Νοvibet αυτή τη στιγμή απασχολεί περισσότερους από 700 εργαζομένους, εκ των οποίων πάνω από τα δύο τρίτα έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα.

Μόνο το 2023 το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας έχει παρουσίασει αύξηση 30%, με τις ανοικτές θέσεις εργασίας κάθε μήνα να ανέρχονται σε περισσότερες από 80, καλύπτοντας τομείς όπως technology, marketing, HR, CX/UX.

Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει και ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός των 25.000 βιογραφικών που έλαβε η εταιρεία το 2022 και των 2.600 συνεντεύξεων που διενεργήθηκαν.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια εταιρεία που επενδύει στο ελληνικό στοιχείο για το δυναμικό της, με μέσο όρο υλικίας τα 32 έτη, παρέχοντας ένα πολύ δυναμικό και εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας, λαμβάνοντας για δυο συνεχείς χρονιές (2022 & 2023) την πιστοποίηση Great Place to Work.

Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2023 η εταιρεία επεκτάθηκε σε νέα γραφεία, ενώ εντός του 2023 θα αποκτήσει ένα επιπλέον hub στο Ηράκλειο Κρήτης. Με αυτή την προσθήκη, η Novibet θα διαθέτει πλέον τέσσερα hubs στην Ελλάδα και ένα στη Μάλτα.


Διεθνείς διακρίσεις

Η αναπτυξιακή πορεία της Novibet, βέβαια, αντικατοπτρίζεται και στις διακρίσεις της σε διεθνείς διοργανώσεις του κλάδου. Μόλις τον φετινό Ιούνιο η εταιρεία έλαβε το βραβείο για την Πιο Καινοτόμα Πλατφόρμα Αθλητικού Στοιχήματος Διεθνώς - Innovation in sports betting στα EGR Marketing & Innovation Awards 2023, τα κορυφαία βραβεία για GameTech εταιρείες στον κόσμο. Το βραβείο αυτό έρχεται να προστεθεί στο σερί διεθνών βραβείων που έχει αποσπάσει η Novibet τα τελευταία χρόνια, όπως το Βραβείο Best Marketing Campaign που έλαβε στα SBC Awards 2022, αλλά και τα Βραβεία Best Use of Brand Ambassador και Best CRM Campaign που απέσπασε στα EGR Marketing & Innovation Awards 2022.


Στρατηγική επέκταση στη Λατινική Αμερική

To «success story» της Novibet εκτείνεται και πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, με την εδραίωση της παρουσίας του brand στην πολύ δυναμική αγορά της Λατινικής Αμερικής. Σε αυτό το πλαίσιο, η Novibet ανακοίνωσε φέτος πως ο κορυφαίος Χιλιανός ποδοσφαιριστής Arturo Vidal είναι ο πρώτος παγκόσμιος πρεσβευτής του brand, ενώ στην ομάδα των πρεσβευτών πρόσφατα συμπεριλήφθηκε και ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής Guillermo Ochoa.

Παράλληλα, η Novibet, στο πλαίσιο της δραστηριότητάς της στη Λατινική Αμερική, έχει ανακοινώσει χορηγικές συνεργασίες με ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής, όπως την ομάδα Fortaleza της Βραζιλίας, τις ομάδες Huachipato και Magallanes της Χιλής και την ομάδα Emelec Sport Club του Εκουαδόρ.


Πρεσβευτές με παγκόσμια απήχηση, για ένα «Giant» όραμα

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της Novibet συνδυάζονται με ένα αντιστοίχως αναβαθμισμένο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, το Giant Heart, με πρεσβευτές τους διακεκριμένους Έλληνες αθλητές Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Τσιμίκα. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια η εταιρεία έχει προβεί σε ενέργειες με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο, υποστηρίζοντας έμπρακτα συνανθρώπους μας σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα μέσω του Giant Heart έχει υλοποιηθεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα ανακαίνισης 13 γηπέδων σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στη νέα γενιά πρόσβαση σε ασφαλείς, ποιοτικές και αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα θέτοντας ως βασικό πυλώνα και τη στήριξη φορέων με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο, το πρόγραμμα Giant Heart της Novibet έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», την πρωτοβουλία UniquAll για την εξέλιξη παιδιών στο φάσμα του αυτισμού μέσω του αθλητισμού, τον Αθλητικό Όμιλο «ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ» και τον οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή) Ελλάδος για την εκπλήρωση εννέα ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Αναπτυξιακή πορεία σε νέες αγορές, συνεχής καινοτομία, προτεραιότητα στους ανθρώπους και ουσιαστική υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων συνθέτουν το δυναμικό σύμπαν της Novibet, που δεν σταματά να εξελίσσεται.