Νέα μεγάλη στρατηγική επένδυση σε 10 υπερσύγχρονα πλοία μεταφοράς αερίου ανακοίνωσε η Capital Product Partners (CPLP) συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η επένδυση ύψους 756.000.000 ευρώ είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία, καθώς αυξάνει τη μεταφορική ικανότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα και αμμωνίας, με την προβλεπόμενη παράδοση των νεότευκτων πλοίων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2026 και το τρίτο τρίμηνο του 2027.

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά κυρίως από πωλήσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και με χρηματοδότηση χρέους.

Τζέρυ Καλογηράτος: Μεγάλη έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Τζέρυ Καλογηράτος, δήλωσε: «Πρόκειται για σημαντικό βήμα προς τη διαφοροποίηση της εταιρείας μας για τη μεταφορά φυσικού αερίου με επίκεντρο την ενεργειακή μετάβαση. Η προσθήκη 10 πλοίων τελευταίας τεχνολογίας θα μας επιτρέψει να παρέχουμε στους πελάτες μας μια πλήρη γκάμα πλοίων για όλες τις ανάγκες μεταφοράς αερίου, αυξάνοντας το αποτύπωμά μας και την εμβέλειά μας στην αγορά. Ενώ το LNG θα παραμείνει η βασική μας αρμοδιότητα, με αναμενόμενο παραδοτέο στόλο 18 πλοίων μεταφοράς LNG τελευταίας γενιάς έως το 2027, η εν λόγω συναλλαγή δίνει μεγάλη έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς ενισχύεται η δυνατότητά μας να μεταφέρουμε Υγροποιημένο Αέριο Πετρελαίου (LPG), αμμωνία, βουτάνιο, προπυλένιο και υγρό CO2».