Fast track εξαγορές εταιρειών προμήθειας ρεύματος στη Μεγάλη Βρετανία προετοιμάζει ο επικεφαλής της Metlen (πρώην Mytilineos), Ευάγγελος Μυτιληναίος, ως ένα πρώτο βήμα για να γίνει γνωστή η εταιρεία του στη Γηραιά Αλβιόνα, ενόψει της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου την επόμενη χρονιά.

Ο επιχειρηματίας, που μίλησε στην εφημερίδα «The Telegraph», αποκάλυψε ότι σχεδιάζει μια σειρά από γρήγορα deals το επόμενο διάστημα με στόχο να ανταγωνιστεί αντίστοιχες βρετανικές εταιρείες, ενώ επιφύλαξε θερμά λόγια στις αγγλικές εταιρείες Octopus και Ovo, που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού.

Συγκρίνοντας τα πρώτα βήματα στην Ελλάδα με την είσοδό του σε μια νέα και πολύ μεγαλύτερη αγορά όπως της Βρετανίας, ο Έλληνας επιχειρηματίας δήλωσε ότι «ξεκινήσαμε στην Ελλάδα από το μηδέν πριν από περίπου 10 χρόνια και έτσι ξέρουμε πολύ καλά πώς να ξεκινήσουμε και πάλι από το μηδέν και έχουμε αναπτύξει τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό για να κάνουμε τη δουλειά».


Η φιλοδοξία του να εισχωρήσει στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας πηγάζει από την πεποίθηση ότι η ενεργειακή μετάβαση δημιουργεί ευκαιρίες για υπεραξίες. «Ας μην ξεχνάμε ότι οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας και της Octopus, έχουν γίνει μεγάλες ως αποτέλεσμα της ενεργειακής μετάβασης και βρισκόμαστε ακόμα στη μέση. Ορισμένες εταιρείες θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά ενέργειας και κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τη θέση τους, όπως συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από δύο χρόνια».

Ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι η φιλοδοξία του να εισχωρήσει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επηρεάστηκε από την τρέχουσα πολιτική αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές.