Έως τις 26 Ιουνίου η δυνατότητα αίτησης για ένταξη στα αγροτικά προϊόντα ''ΓΑΙΑ'' της ΔΕΗ, τα οποία προσφέρουν σταθερή τιμή για τα 2 πρώτα χρόνια, από 0,093 € ανά κιλοβατώρα.

Τα νέα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ έχουν σχεδιαστεί έχοντας τον αγρότη, τις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καθώς και την εμπειρία του στο επίκεντρο. Πρόκειται για τέσσερα ξεχωριστά προϊόντα δεκαετούς διάρκειας, που απευθύνονται αποκλειστικά σε πελάτες με αγροτική ιδιότητα, ειδικότερα σε: Ομάδα Παραγωγών / Οργάνωση Παραγωγών / Ένωση Παραγωγών / Διεπαγγελματική Οργάνωση - Αγροτικό Συνεταιριστικό / Αναγκαστικό Συνεταιρισμό / Ένωση Αναγκαστικών Συνεταιρισμών / Ανώνυμη Εταιρική Σύμπραξη - Νομικά Πρόσωπα ή Ατομική Επιχείρηση που ασκούν σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας έτους 2023 - Αγρότες κατ’ επάγγελμα.

Διαβάστε ακόμα: Στάσσης (ΔΕΗ): Προτεραιότητα για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ενεργειακές διασυνδέσεις

Με συνολική διάρκεια 10 χρόνια, τα προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ προσφέρουν σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα για τα δύο πρώτα έτη. Με το πέρας των δύο πρώτων ετών και για τα επόμενα οκτώ, ο πελάτης απολαμβάνει σταθερή τιμή για το 1/3 της κατανάλωσης, ενώ για την υπόλοιπη κατανάλωση έχει τη δυνατότητα επιλογής τιμολογίου από τα προσφερόμενα εκείνη την περίοδο.

Δικαίωμα ένταξης στα προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ έχουν οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος Χαμηλής ή Μέσης Τάσης

Δικαίωμα ένταξης στα προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ έχουν οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος Χαμηλής ή Μέσης Τάσης –σύμφωνα με τις προβλέψεις της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/38648/1011 (ΦΕΚ Β/2214/11.04.2024)– για τις οποίες δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν ρυθμισμένες οφειλές λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έως και 31/12/2023.

Σε περίπτωση τυχόν μη ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών για λογαριασμούς μέχρι τις 31/12/2023, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να ενταχθούν στο κατάλληλο για αυτούς Πρόγραμμα Ρύθμισης Οφειλών που προσφέρει η ΔΕΗ, με δυνατότητα εξόφλησης σε έως και 120 άτοκες δόσεις.

Μετά από αυτό, μπορούν να αιτηθούν ένταξη στο κατάλληλο για αυτούς τιμολόγιο ΓΑΙΑ. Η αίτηση ένταξης στα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ μπορεί να γίνει στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της ΔΕΗ έως τις 26 Ιουνίου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αγροτικά προϊόντα ΓΑΙΑ της ΔΕΗ, καθώς και τις προϋποθέσεις ένταξης στη σχετική σελίδα στο dei.gr ή καλώντας δωρεάν στο 800-500-7000.

Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»