Η περαιτέρω αύξηση του ανεκτέλεστου ώστε να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα μεταξύ 5 έως 7 δισ. την επόμενη πενταετία, αλλά και η μεγαλύτερη συμβολή της πράσινης ενέργειας και των ΣΔΙΤ στη λειτουργική κερδοφορία, είναι οι κύριοι στόχοι της διοίκησης της Intrakat.

*Διαβάστε ακόμα: Δικαιώνεται η στρατηγική Εξάρχου για τον 5ο τραπεζικό πυλώνα


Αλέξανδρος Εξάρχου: Στόχος για το 2024 και το 2025 να πάψουμε να έχουμε απόλυτη εξάρτηση από τον κλάδο κατασκευής

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Εξάρχου, στη σημερινή Γενική Συνέλευση: «Η προσπάθεια για το 2024 και το 2025 είναι να πάψουμε να έχουμε απόλυτη εξάρτηση από τον κλάδο κατασκευής και να επιτύχουμε ένα διαφοροποιημένο EBITDA, με τις ΑΠΕ να συνεισφέρουν το 30%, τις ΣΔΙΤ άλλο ένα 30% και το EBITDA των κατασκευών το 40%».

Η εισηγμένη, κατά τον κ. Εξάρχου, πέτυχε πέρυσι να επανεκκινήσει όλα τα σημαντικά έργα σε Ελλάδα και Ρουμανία. Έτσι, ανέκτησε την αξιοπιστία της Άκτωρ, αλλά και την εμπιστοσύνη της αγοράς.


Η σημασία της συνεργασίας με τη ΔΕΗ

Ο κ. Εξάρχου επισήμανε ιδιαίτερα τη συνεργασία με τη ΔΕΗ, λέγοντας ότι είναι μεγαλύτερης σημασίας από την εξαγορά της Ελλάκτωρ, καθώς διασφαλίζει μια προοπτική μελλοντικής κερδοφορίας στον όμιλο.

Όπως είπε, το 2023 ήταν μια καθοριστική χρονιά για την Intrakat. Κυρίως επειδή με την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της στα 412 εκατ. ευρώ, τριπλασίασε το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, που σήμερα φτάνει στα 4,9 δισ. ευρώ, και υπερτριπλασίασε την κεφαλαιοποίησή της στα 800 εκατ. ευρώ φέτος, από 234 εκατ. την περσινή χρονιά.