Μια σημαντική παρέμβαση για δικαιούχους φοιτητές στέγασης έκανε η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννα Ροκοφύλλου.

Με απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ την Τετάρτη 10/07/2024, μετά από σχετικά αιτήματα Πανεπιστημίων, το Ίδρυμα αναλαμβάνει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίων - αρμοδιότητάς του και μη.

Πρόκειται για έξοδα που αφορούν στα επόμενα δύο χρόνια, τα ακαδημαϊκά έτη 2024-2025 και 2025-2026. Τα ξενοδοχεία θα προκύψουν από διαγωνιστική διαδικασία.

Έτσι θα διατεθούν κλίνες για 650-700 δικαιούχους κάθε χρόνο (σε δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια ξενοδοχείων) σε φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά σε τόσο εκτεταμένη μορφή, η οποία δίνει σημαντική οικονομική ανάσα στους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια στέγασης. Ταυτόχρονα, η νέα διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, συνεχίζει τις ενέργειες που έχει ξεκινήσει για αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών αρμοδιότητάς του, καθώς και της βελτίωσης της παρεχόμενης σίτισής τους.

Η Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κα Άννα Ροκοφύλλου δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεσμεύτηκα ότι θα είμαι δίπλα στους φοιτητές με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Με διαφάνεια στη διαχείριση των προγραμμάτων που υλοποιούμε, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων. Η απόφαση που πήραμε στο Δ.Σ. για εξασφάλιση στέγης σε δικαιούχους φοιτητές με έξοδα του Ιδρύματος, σε περιοχές όπου παρατηρείται πληρότητα στις φοιτητικές εστίες, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Και σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε. Προχωράμε με συνέπεια και μεθοδικότητα».


inedivim-pinakes