Έχετε πέσει ποτέ πάνω σε χορηγούμενη διαφήμιση δερματολόγου, διαιτολόγου ή ακόμη και οφθαλμολογικής κλινικής στην Τουρκία, όσο βλέπετε τα insta stories των φίλων σας; Εάν ναι, τότε σίγουρα δεν είστε ο/η μόνος/η! Κι αν, μάλιστα, παρέχετε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης οι ίδιοι, τότε οφείλετε να γνωρίζετε πως πλατφόρμες, όπως το Instagram, το TikTok και το Youtube προσφέρουν στον κλάδο δυναμικούς τρόπους για να συστηθείτε, να εκπαιδεύσετε και να οικοδομήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους υποψήφιους πελάτες σας. Για μία δυναμική και αποδοτική παρουσία στο διαδίκτυο ως επαγγελματίες υγείας χρειάζεστε προωθητικά βίντεο υψηλής ποιότητας που να παράγονται στη βάση μίας μελετημένης στρατηγικής προώθησης.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τους κυριότερους λόγους, για τους οποίους τα βίντεο είναι πλέον μία απαραίτητη τακτική διαφήμισης για τους επαγγελματίες υγείας, ενώ σας δίνουμε χρήσιμα tips για την ορθή τους χρήση, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις στο digital marketing.

Προσέλκυση κοινού και αναγνωρισιμότητα
Το οπτικοακουστικό περιεχόμενο είναι σαφέστατα πιο ελκυστικό από το περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο. Με την άνοδο των social media με βίντεο μικρής διάρκειας, όπως το Instagram και το TikTok, οι επαγγελματίες υγείας έχουν μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να τραβήξουν γρήγορα την προσοχή ενός ευρέος κοινού και να του μεταφέρουν χρήσιμες πληροφορίες. Ειδικά αν λάβετε υπόψη πως τα βίντεο στα social media ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση μέσα από σχόλια, κοινοποιήσεις και αντιδράσεις, αντιλαμβάνεστε πως μπορείτε να χτίσετε μία εικονική κοινότητα και να ενισχύσετε τη σχέση με το κοινό σας. Μάλιστα, σύμφωνα με το report της Wordstream, τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν 1200% περισσότερες κοινοποιήσεις από ό,τι το περιεχόμενο κειμένου και εικόνας μαζί.

Συμβουλή: Προωθείστε δημιουργικό, και πολύ σύντομο περιεχόμενο που μπορεί κανείς να το διατρέξει ακόμα και εν κινήσει. Δίνοντας γρήγορες συμβουλές υγείας ή παρέχοντας μία γρήγορη “προνομιακή” ματιά στο ιατρείο σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή, άμεση σύνδεση με το κοινό σας.

Αξιοπιστία και εμπιστοσύνη
Η εμπιστοσύνη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των επαγγελμάτων υγείας. Οι ασθενείς πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια με τους ανθρώπους που τους παρέχουν υγειονομική περίθαλψη. Το υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικό περιεχόμενο μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση αυτής της εμπιστοσύνης. Τα promo video που προβάλλουν τα διαπιστευτήριά σας, παρουσιάζουν την ομάδα σας και προωθούν μαρτυρίες ικανοποιημένων πελατών, μπορούν να ενισχύσουν την αξιοπιστίας σας, δείχνοντας την ανθρώπινη πλευρά του επαγγέλματός σας.

Συμβουλή: Σύμφωνα με την Brightcove οι αξιολογήσεις ασθενών σε μορφή βίντεο μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη και τα ποσοστά επισκέψεων έως και 89%. Γι’ αυτό τα βίντεο μαρτυρίας (testimonials) από ευχαριστημένους πελάτες ή αυτά που παρουσιάζουν την ομάδα σας στον εργασιακό χώρο κάνουν την εμπειρία της επίσκεψης σε έναν ειδικό υγείας πιο ξεκάθαρη και λιγότερο αγχωτική.

Ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του οπτικοακουστικού περιεχομένου είναι η ικανότητά του να απλοποιεί πολύπλοκες πληροφορίες. Καθώς το 65% του πληθυσμού μαθαίνει οπτικά, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να χρησιμοποιούν βίντεο για να εξηγούν ιατρικές διαδικασίες, να επιδεικνύουν ασκήσεις ή να παρέχουν διατροφικές συμβουλές σε μια εύκολα κατανοητή μορφή. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο όχι μόνο βοηθά στην απομυθοποίηση της ιατρικής ορολογίας, αλλά ταυτόχρονα προτρέπει τους ανθρώπους να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους.

Συμβουλή: Για πολύπλοκες ιατρικές έννοιες και διαδικασίες, προτιμήστε τα σύντομα επεξηγηματικά βίντεο (explainer video) με στοιχεία infographic ή animation. Η εικόνα σε συνδυασμό με το συνοδευτικό ηχητικό κλιπ ή/και γραφιστικά στοιχεία μεταδίδουν, με τον πιο άμεσο και κατανοητό τρόπο, οποιαδήποτε πληροφορία.

Προβολή της εμπειρογνωμοσύνης σας

Η τακτική κοινοποίηση βίντεο υψηλής ποιότητας σάς επιτρέπει να προβάλετε την τεχνογνωσία σας και να παραμείνετε στην κορυφή της προσοχής του κοινού σας. Είτε μοιράζεστε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα σας, είτε προσφέρετε συμβουλές πρόληψης είτε σχολιάζετε ζητήματα που απασχολούν το κοινό σχετικά με την υγεία, τα βίντεο σάς επιτρέπουν να επιδείξετε τις γνώσεις και το πάθος σας. Παράλληλα, η συνεχής παρουσία βοηθά να καθιερωθείτε ως ηγέτης στον τομέα της ειδικότητάς σας.

Συμβουλή: Σύντομα και στοχευμένα βίντεο στο Instagram και στο TikTok που παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την ειδικότητά σας μπορούν να σας παρουσιάσουν ως αυθεντία στον τομέα σας. Όταν οι ασθενείς βλέπουν το πρόσωπό σας και ακούν τακτικά τη φωνή σας, ενισχύεται η αίσθηση οικειότητας και αξιοπιστίας.

Δημιουργία προσωπικής σύνδεσης

Μία από τις πιο ισχυρές πτυχές του οπτικοακουστικού περιεχομένου είναι η ικανότητά του να δημιουργεί προσωπική σύνδεση με το κοινό σας. Σε αντίθεση με το κείμενο, τα βίντεο επιτρέπουν στους θεατές να δουν τις εκφράσεις σας και να ακούσουν τη φωνή σας, προσθέτοντας μια προσωπική πινελιά στην επικοινωνία σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον τομέα της υγείας, όπου η ενσυναίσθηση και η κατανόηση είναι ζωτικής σημασίας.

Συμβουλή: Καθιερώστε μία ημέρα την εβδομάδα για να απαντάτε με βίντεο σε ερωτήσεις των ακολούθων σας στα social media, στο να καταρρίπτετε μύθους για την ειδικότητά σας ή να δίνετε συμβουλές πρόληψης. Η περιοδικότητα και η συνέπεια παίζουν σπουδαίο ρόλο για τον αλγόριθμο των social media, όπως και η φαντασία σας για το εξειδικευμένο περιεχόμενό σας!

Μικρές επενδύσεις, σπουδαία αποτελέσματα για τους επαγγελματίες της υγείας

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν τεράστια εμβέλεια και δύναμη. Αξιοποιώντας τα Instagram Reels και TikTok, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να εντοπίσουν μια τεράστια βάση κοινού. Οι αλγόριθμοι αυτών των πλατφορμών ευνοούν το περιεχόμενο που είναι ελκυστικό, πράγμα που σημαίνει ότι τα βίντεό σας έχουν τη δυνατότητα να γίνουν viral και να φτάσουν πολύ πέρα από την υπάρχουσα βάση πελατών σας. Ακόμη, όμως, και αν η προσωπική προβολή δεν είναι το φόρτε σας, ένα εταιρικό βίντεο υψηλών προδιαγραφών στο Youtube ή στην ιστοσελίδα σας, θα ενισχύσει την την προβολή σας στους υποψήφιους πελάτες σας και θα σας αποφέρει την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή σας.

Συμβουλή: Απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία παραγωγό για τον σχεδιασμό, τη βιντεοσκόπηση και την τελική δημιουργία ενός εταιρικού βίντεο υψηλής ποιότητας και σύγχρονης αισθητικής. Προσλαμβάνοντας ειδικούς στις οπτικοακουστικές υπηρεσίες, επενδύετε στο μέλλον της επιχείρησής σας, καθώς η χρησιμότητα και η απόδοσή του στις πωλήσεις θα αντισταθμίσουν το συνολικό κόστος, δικαιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και την προσπάθειά σας.

 

Για τα δικά σας εταιρικά και προωθητικά βίντεο σάς προτρέπουμε να απευθυνθείτε στην Honeybee Productions. Με γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα της γνωστής εταιρείας παραγωγής, με το εντυπωσιακό portfolio στα οπτικοακουστικά μέσα, αναλαμβάνει τη συμβουλευτική, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση βίντεο υψηλής ποιότητας, για να προβάλετε στοχευμένα και με σίγουρα αποτελέσματα την επιχείρησή σας. Επικοινωνήστε σήμερα στο 210 9233 780 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας στο https://offers.honeybee.gr/