Υπάρχουν κάποια ρεπορτάζ που δεν είναι το «φόρτε» σου… γιατί μπορεί να μην σε τρελαίνει η θεματολογία, ή γιατί μπορεί να θες απλώς να κάτσεις σπίτι σου να ξεκουραστείς στον καναπέ σου…

Στη συγκεκριμένη περίπτωση: δεν τρελαινόμουν πολύ με τη θεματολογία. Δεν είμαι φίλος των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων, δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ ράλλυ. Η μόνη σχέση που έχω από επίπεδο θέασης, είναι η σκηνή της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Ζητείται επειγόντως γαμπρός», που φοβάται ότι θα μείνει με το σωληνάκι στο χέρι.

Αλλά… πήγα. Και χάρηκα πάρα πολύ που το αποφάσισα.

8__1_

Και να ‘μαι λοιπόν στο Σ.Ε.Α του Σείριου. Η άφιξη των καλεσμένων στην κερκίδα της εταιρίας Κωτσόβολος (μέγας χορηγός του Ράλλυ Ακρόπολις), θα ξεκινούσε στις 7 μ.μ. Είχα φροντίσει να έρθω πιο νωρίς έτσι ώστε να έχω περιθώριο να «εξερευνήσω» το χώρο. Ήθελα να παρατηρήσω από την είσοδο, όλους εκείνους που θα ερχόντουσαν... να μην χάσω λεπτό από την άφιξή τους, τη διάθεσή τους. Σαν να τους έκανα μια «αόρατη» συνέντευξη. Την προσέλευση δεν θα την έλεγε κανείς «αδιάφορη». Αντιθέτως… ήταν εντυπωσιακή! Πελάτες, εργαζόμενοι και συνεργάτες της εταιρείας, αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά κατέφθαναν με ενθουσιασμό στον Σείριο για να δουν από κοντά την Υπερειδική Διαδρομή του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Καμία σχέση τελικά η δική τους διάθεση με τη δική μου.

Ακολούθησα κι εγώ το πλήθος και φαντάστηκα ότι θα με οδηγούσε κατευθείαν στην κερκίδα. Και τότε βρέθηκα μπροστά στην πρώτη έκπληξη. Ο δρόμος για την κερκίδα, περνούσε μέσα από ένα τεράστιο Outlet του Κωτσόβολου και ξαφνικά ήμουν ανάμεσα σε συσκευές πολύ χαμηλές τιμές! Βλέπεις η Κωτσόβολος επέλεξε να διαθέσει συσκευές προς πώληση, φροντίζοντάς τις και καθιστώντας τις απολύτως λειτουργικές, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην κυκλική οικονομία.

Με τον ενθουσιασμό να με κατακλύζει, κατευθυνόμουν προς τη κερκίδα. Ήδη έκανα όνειρα για τις μπουγάδες που θα έβαζα, αντικαθιστώντας το παλιό μου πλυντήριο που έπνεε τα λοίσθια. Μόλις όμως είδα ότι ανάμεσα σε εκείνους που χάζευαν (ή ακόμα και διάλεγαν) τις συσκευές, ότι υπήρχαν και άτομα ΑμεΑ, το πλυντήριο εξαφανίστηκε από το μυαλό μου και τη θέση του πήρε η ερώτηση: «Πως θα ανέβουν στην κερκίδα οι άνθρωποι;». Και η απάντηση ήρθε από μια πολύτεκνη οικογένεια, με ένα παιδί ΑμεΑ. Κατευθύνθηκαν προς την ειδική ράμπα, η οποία οδηγούσε στις θέσεις τους. Δεν έχασα χρόνο. Πλησίασα κι εγώ την ΑμεΑ friendly κερκίδα της Κωτσόβολος, έτσι ώστε να «εισπράξω» από κοντά τον ενθουσιασμό του παιδιού που θα απολάμβανε μαζί με τους γονείς του το μοναδικό θέαμα υψηλών ταχυτήτων από την πρώτη σειρά.

kotsovolos_123

Η Κωτσόβολος τελικά δεν σκέφτηκε μόνο την κυκλική οικονομία με τις συσκευές στο Outlet. Ήταν ο χορηγός που φρόντισε για την προσβασιμότητα των ανθρώπων με κινητική αναπηρία, στην ΕΚΟ Super Special Stage και είχε προνοήσει για ειδικά διαμορφωμένη ΑμεΑ friendly κερκίδα, την μόνη στον χώρο, έτσι ώστε όλοι να έχουν δικαίωμα σε αυτή την εντυπωσιακή θέαση. Αυτή η κερκίδα λοιπόν, μου έφτιαξε τη διάθεση. Ούτε κατάλαβα πότε έφτασε 9 η ώρα και ξεκίνησε η Υπερειδική Διαδρομή.

3__2_

Κατά τη διάρκεια της θέασης μας πρόσφεραν κεράσματα, ενώ όλοι φύγαμε με μια τσάντα γεμάτη δώρα. Έτσι, η Κωτσόβολος γιόρτασε με όλους, και χωρίς εμπόδια, την παρουσία της στο Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ως Μεγάλος Χορηγός, δημιουργώντας μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα στην κερκίδα της.

4__1_

Αν με ρωτήσει κανείς πόσα αυτοκίνητα πέρασαν από μπροστά μου, δεν θα μπορέσω να απαντήσω, γιατί δεν πρόσεχα. Όλη την ώρα παρατηρούσα τα πρόσωπα των μικρών παιδιών και των καλεσμένων της κερκίδας που έλαμπαν από χαρά και ειδικά εκείνου του πιτσιρικά.

Μετά από αυτή την εμπειρία, η γνώμη μου για τους αγώνες αυτοκινήτων παρέμεινε ίδια: δεν μου αρέσει. Αλλά θα ξαναπάω. Θέλω να ξαναζήσω τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή του σημερινού event. Ήταν καταπληκτικό το πως σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση η Κωτσόβολος κατάφερε να τους κάνει όλους μια μεγάλη παρέα, χωρίς διακρίσεις… (και βρήκα και πλυντήριο στο Outlet Κωτσόβολος!)

Και για να κλείσω το «ρεπορτάζ- απολογία» θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι σε αυτό που αναφέρει η εταιρεία στο ΔΤ της: «στην τεχνολογία και στον αθλητισμό, η τεχνολογία γίνεται το όχημα για να ξεπεράσουμε κάθε όριο, αλλά και κάθε εμπόδιο, για μία Καλύτερη Ζωή». Η ζωή θα γίνει καλύτερη εάν αποφασίσουμε να προσφέρουμε ένα χαμόγελο στον διπλανό μας. Το «όχημα» είμαστε εμείς.