Η Vodafone Ελλάδας ολοκλήρωσε για όγδοη χρονιά το πρόγραμμα ανάπτυξης κώδικα «Code Like a Girl», ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερα νέα κορίτσια μέσα από τη γνωριμία τους με τον προγραμματισμό. Από την έναρξη του προγράμματος, έχουν εκπαιδευτεί περισσότερες από 400 έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών, αποκτώντας πρακτικές γνώσεις για να ανακαλύψουν τον τομέα της τεχνολογίας και των STEM επαγγελμάτων. Φέτος, το «Code Like a Girl» πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Vodafone, στο Χαλάνδρι.

Οι 38 συμμετέχουσες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε HTML, CSS, Bootstrap και GitHub από έμπειρους και έμπειρες developers της Vodafone, οι οποίοι τις καθοδήγησαν και μοιράστηκαν τις πολύτιμες γνώσεις τους, υποστηρίζοντάς τις σε όλα τα στάδια του προγράμματος. Εκτός από τις τεχνικές γνώσεις, οι συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες ομαδικής συνεργασίας, δημιουργικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων, οι οποίες είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία τους σε έναν ψηφιακό κόσμο που συνεχώς αλλάζει και εξελίσσεται. Μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες και τα εργαστήρια, τα κορίτσια έμαθαν πώς να εργάζονται με συνέπεια και επαγγελματισμό, καθώς και να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός πρότζεκτ.

vodafone_code_like_a_girl_2_


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχουσες συνεργάστηκαν σε ομάδες, εφάρμοσαν τις γνώσεις προγραμματισμού που έλαβαν και ανέπτυξαν ιστοσελίδες, σε μόλις 5 ημέρες εκπαίδευσης. Στο τέλος, οι 10 ομάδες παρουσίασαν τις ιστοσελίδες τους στην κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη της Vodafone, η οποία τις αξιολόγησε σε επίπεδο κώδικα, εμπειρίας χρήστη, αλλά και ιδέας. Οι τρεις ομάδες που ξεχώρισαν παρουσίασαν πρότζεκτ σχετικά με την οδική ασφάλεια, την ψυχική υγεία, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Το πρόγραμμα «Code Like a Girl» επιβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευση της Vodafone να προάγει την ίση πρόσβαση στον τομέα της τεχνολογίας. Μέσα από το πρόγραμμα, η Vodafone στηρίζει την προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα των φύλων στα STEM επαγγέλματα, προσφέροντας στα κορίτσια τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να διαπρέψουν σε έναν ψηφιακό κόσμο, ξεκινώντας μέσα από το «Code Like a Girl» τη γνωριμία τους με την πληροφορική.

Η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να παρέχουμε στα νέα κορίτσια έναν χώρο όπου θα μπορούν να ανακαλύψουν αυτό που τους ταιριάζει στον συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο της Τεχνολογίας. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως το "Code Like a Girl", δεν επενδύουμε απλώς στο μέλλον των νέων, αλλά παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να καλλιεργούμε το ταλέντο. Προσφέρουμε διαρκείς ευκαιρίες για upskilling και reskilling, ενδυναμώνοντας τις δεξιότητες των ανθρώπων μας και εξασφαλίζοντας ότι παραμένουν ανταγωνιστικοί στον ψηφιακό κόσμο». Μάθετε περισσότερα για τις διαθέσιμες ευκαιρίες για νέα άτομα που προσφέρει η Vodafone στο https://www.vodafone. gr/vodafone-ellados/kariera/ eukairies-karieras-gia-neous

Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά