H πρόοδος των εργασιών από την ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελλίου στην Κρήτη, έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου έχουν επιταχυνθεί από την ΤΕΡΝΑ, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη και η κατασκευή της στρατηγικής σημασίας για το νησί υποδομής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ycj3n1qpl5)

ΤΕΡΝΑ: Το αεροδρόμιο θα ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων

Η πρόοδος του έργου από την ΤΕΡΝΑ ξεπερνά το 40%, όπως σημειώθηκε αρμοδίως στο πλαίσιο επίσκεψης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή αεροδρομίου.

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι του Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο νέος «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης – ΔΑΗΚ» όταν κατασκευαστεί θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο σύγχρονος αερολιμένας θα αποτελέσει έναν ισχυρό μεταφορικό κόμβο για την Κρήτη, την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο ΔΑΗΚ έρχεται να υπηρετήσει τη γεωπολιτική θέση της Κρήτης, την τουριστική της ανάπτυξη, την ανάγκη για υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν, τη δυνατότητα αξιοποίησης κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο της πρωτογενούς παραγωγής της Κρήτης και την ανάγκη ολιστικής προώθησης της Κρητικής Διατροφής και Υγείας.

Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.