Ο όμιλος Σκλαβενίτης προχωρεί σε σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν από τον Απρίλιο και αφορούν την αναπροσαρμογή των αποδοχών τόσο για άγαμους όσο και για έγγαμους εργαζόμενους. Με τις νέες ρυθμίσεις, οι άγαμοι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση από 900 ευρώ σε 960 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι στη διετία θα λαμβάνουν 1.060 ευρώ αντί για 1.020 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολαβές των εργαζομένων στον όμιλο ήδη υπερέβαιναν τον θεσπισμένο κατώτατο μισθό της κυβέρνησης.

Σκλαβενίτης: Νέα αύξηση κατώτατου μισθού - Αξιοκρατική μισθολογική εξέλιξη για όλο το προσωπικό

Η επιχείρηση έχει προχωρήσει στην αναμόρφωση των κλιμακίων αναγνώρισης τριετιών, στοχεύοντας σε αξιοκρατική μισθολογική εξέλιξη για όλο το προσωπικό. Για παράδειγμα, εργαζόμενος με τρεις τριετίες (2012-2024) μπορεί να λαμβάνει έως 1.144 ευρώ μεικτά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα προϋπηρεσίας. Οι νέες μισθολογικές παρεμβάσεις αφορούν 29.500 εργαζόμενους από σύνολο 34.000, με κόστος που ξεπερνά τα 31 εκατομμύρια ευρώ. Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο όμιλος Σκλαβενίτης προσφέρει επιπλέον επιδόματα γάμου, τριτέκνων/πολυτέκνων και προϋπηρεσίας, καθώς και πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας με πλήρη κάλυψη ασφαλίστρων. Παράλληλα παρέχει έκπτωση για αγορές από τα καταστήματα, διατακτικές σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς και ειδικές άδειες για γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.