Παγκόσμια ανησυχία για πιθανή ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σε δύο τάνκερ στον κόλπο του Ομάν, τα οποία φέρονται να αποτέλεσαν στόχο «επιθέσεων».

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σ’ ένα από τα πλοία, το MT Front Altair, που έπιασε φωτιά μετά από επίθεση που φέρεται να δέχτηκε με τορπίλη αν και η πλοιοκτήτρια νορβηγική εταιρεία διέψευσε πληροφορίες ιρανικών ΜΜΕ ότι το τάνκερ βυθίστηκε. Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, είπε η εταιρεία τεχνικής διαχείρισης του πλοίου International Tanker Management, αλλά σύμφωνα με πηγες που επικαλείται η Daily Mail τα δύο τάνκερ φέρονται να επλήγησαν από τορπίλες και μαγνητικές νάρκες!

 Το Front Altair, που μετέφερε 75.000 τόνους νάφθας και το άλλο δεξαμενόπλοιο, το Courageous εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και εκκενώθηκαν με τη συνδρομή του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού που απομάκρυνε σώα και αβλαβή τα 44 μέλη των πληρωμάτων τους.

 Σύμφωνα με τον Βου Ι-Φανγκ, εκπρόσωπο της κρατικής εταιρείας διύλησης πετρελαίου της Ταϊβάν CPC Corp, που είχε ναυλώσει το Front Altair, το τάνκερ δέχθηκε επίθεση γύρω στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος. Όπως είπε «βάσει υποψιών που υπάρχουν, χτυπήθηκε από τορπίλη».

Εντωμεταξύ το γύρο των social media κάνουν φωτογραφίες του ενός εκ των δεξαμενόπλοιων, τυλιγμένου στις φλόγες.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν δείχνουν από κοντά τη φωτιά που έχει τυλίξει το ένα εκ των δεξαμενοπλοίων. Κάποιες, μάλιστα, είναι τραβηγμένες από τη γέφυρα του ενός.